Åpner campingplassene

Åpner campingplassene

- Det er veldig hyggelig å kunne ønske campingturistene velkommen til Tønsberg igjen, sier ordfører og camping-entusiast Anne Rygh Pedersen. Det åpnes nå for tilnærmet ordinær drift ved campingplassene i kommunen, men telting er ikke tillatt. Klikk for stort bildeNå kan campingturistene igjen sette kursen mot Tønsberg!  

- Campingplassene kan åpnes for ordinær drift, men driverne har ansvar for å påse at smittevernhensyn ivaretas. De må utarbeide regler for gjestenes atferd som er tilpasset de lokale forholdene, men ta utgangspunkt i nasjonale råd og føringer, sier Anne Rygh Pedersen.Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bildeOrdfører Anne Rygh Pedersen Tønsberg Arbeiderparti  

Fylkesmannen i Vestfold og Telemark har utarbeidet en veileder for smittevern ved campingplasser og gjestehavner. Gjestehavnen i Tønsberg holdes inntil videre stengt for overnatting.

Telting ikke tillatt

Det åpnes foreløpig kun for overnatting i campingenheter som har eget toalett og egne fasiliteter for matlaging.

- Bekgrunnen for det, er at dette er fasiliteter man vil få bruk for dersom man skulle bli syk under oppholdet på campingplassen. Selv om felles sanitæranlegg kan holdes åpne, ønsker vi ikke at syke personer med potensiell koronasmitte skal benytte disse anleggene. Derfor er det inntil videre ikke tillatt å overnatte i telt på campingplassene, forteller Rygh Pedersen.

Avstand og hygiene

Campingplassen må også sørge for at det opprettholdes forsvarlig avstand mellom gjestene, og ha rutiner for å unngå ansamling av store folkemengder.

- Hygiene er selvfølgelig også et viktig stikkord. Campingplassene må sørge for å ha gode rutiner for renhold av sanitæranlegg og fellesområder, og det må legges til rette for god håndhygiene for gjestene, sier Rygh Pedersen.

Fylkesmannens veileder for campingplasser og gjestehavner finner du her.

Til toppen