Besøksregler for sykehjem i julen

Planlegger du å besøke noen på et av sykehjemmene våre i julen? Da kan det være greit å vite om reglene for besøk.

Klikk for stort bildeKommunalsjef mestring og helse, Mette Vikan Andersen.

- Vi holder sykehjemmene våre åpne for besøk i julen, men på grunn av smittesituasjonen gjelder fortsatt restriksjonene som ble innført i november, sier kommunalsjef for Mestring og helse, Mette Vikan Andersen.

Av det som gjelder nå, er at du må ha på deg munnbind under hele besøket og du må holde minst 2 meter avstand både til beboer og personalet. Vi anbefaler heller ikke å ta med seg sykehjemsbeboere på biltur eller hjem.

- Vi ønsker å gjøre alt vi kan for å forhindre smitte inn til sykehjemmene våre, og da er vi avhengig av at alle tar smittevernreglene alvorlig, påpeker hun videre.

Besøksregler for sykehjem

• Avtal besøk med avdelingen senest dagen før du kommer.
  • Sprit hendene dine grundig før og etter besøk.
  • Skriv deg inn i besøksloggen i resepsjonen eller på avdeling.
  • Har du forkjølelsessymptomer eller er i karantene skal du ikke komme på besøk.
  • Ved ankomst til sykehjemmet kontakt avdelingen og meld fra at du er her og vent til du blir hentet av personalet.
  • Pårørende skal ha på munnbind fra de blir hentet ved hoveddør til besøket er over.
  • Ta minst mulig på inventar/ møbler/ rekkverk.
  • Det er fortsatt kun mulig å være 2 personer samtidig innendørs og 4 personer utendørs.
  • Hold 2 meters avstand til den du besøker og til personalet. Avstand beskytter både deg selv og den du er glad i!
  • Besøkende skal kun oppholde seg på pasientens rom eller utendørs. Det er viktig å presisere at besøkende dessverre ikke kan være i fellesarealer.
  • Det kan forekomme ulike besøksordninger på de ulike sykehjemmene, som for eksempel tidspunkt. Dette avklares med den enkelte avdeling.
  • Ved kritisk sykdom gjelder andre regler, dette tas opp direkte med avdeling.
  • Pårørende vil ikke få servert kaffe og kan heller ikke medbringe mat og drikke annet enn til pasienten de besøker.
  • Oppfordring og anbefalingen er at pårørende i dagens smittesituasjon ikke tar med beboerne på biltur, til kjøpesenter eller hjem til seg selv eller til familiesammenkomster fordi det er stor risiko for å ta med seg smitte tilbake til sykehjemmet. Hvis en beboer har oppholdt seg utenfor institusjonsområdet, må avdelingen informeres så nødvendig smitteverntiltak ivaretas ved retur til sykehjemmet.

Gå til oversikten over sykehjemmene i kommunen