Biblioteket åpnet igjen i dag!

Biblioteket åpnet igjen i dag!

 - Dette har vi gledet oss til. Et bibliotek uten folk er i grunn skrekkelige greier, sier biblioteksjef Tone Eli Moseid. I dag åpnet Tønsberg og Færder bibliotek igjen dørene for publikum. Klikk for stort bilde 

Biblioteket åpnet i dag avdelingene i Tønsberg sentrum og på Revetal. Tjøme bibliotek holder som vanlig stengt på onsdager, og åpner dermed fredag 22. mai.

- Folk tok det nok som en selvfølge at også bibliotekene stengte da de strenge smitteverntiltakene ble iverksatt, men i den siste tiden har vi fått en del spørsmål om når vi åpner igjen. Nå vil vi holde åpent som vanlig, men vi går rett på åpningstidene for sommeren, forteller Moseid.

Restriksjoner

I forrige uke ble den nasjonale smittevernveilederen for bibliotekene publisert, og vårt lokale bibliotek utarbeidet en egen smittevernplan basert på veilederen.

- Denne er nå er godkjent av kriseledelsen i både Tønsberg og Færder kommuner. Av hensyn til smittevern er det dessverre nødvendig med en del restriksjoner, forteller biblioteksjefen.

Kafeen er stengt inntil videre, og det er ikke tilgang til PC-er og spillkonsoller i barneavdelingen.

- I tillegg er alle arrangementer avlyst, og vi låner ikke ut grupperom og møterom. Vi tar heller ikke imot skoleklasser og barnehager på besøk, sier Moseid.

Bestill og hent

Selv om biblioteket har vært stengt i mange uker, har publikum fått tilgang på bøker, filmer og musikk gjennom «bestill og hent»-ordningen.

- Man kan bestille det man ønsker fra våre nettsider eller appen «Bibliofil», og så pakker vi det klart til avhenting på utsiden. Vi kommer til å videreføre denne ordningen for personer i risikogrupper og andre som ikke ønsker å oppsøke biblioteket fysisk, forteller Moseid.  

Se åpningstider, restriksjoner og mer om åpningen her!

Til toppen