Bli med i Borgertoget!

I 2022 ble borgertoget arrangert for første gang i nyere tid i Tønsberg. Nå inviteres frivillige lag, foreninger og organisasjoner til å bli med igjen. Påmeldingen er åpnet!

Turner i gata utenfor biblioteket - Klikk for stort bilde

- Det er så flott at vi har fått et borgertog her hos oss. Det er en fantastisk mulighet til å vise mangfoldet i frivilligheten sammen med russen i kommunen vår på selveste nasjonaldagen, Det var veldig gøy å se hvor mange som var med sist år, og vi gleder oss til å gjenta det i år. Kanskje toget vil bli større og større, og at vi snart kan kalle det en tradisjon, sier leder av 17.mai-komteen Alexander B. Hangaas.

Alexander B. Hangaas er klar for å arrangere nytt borgertog

Hva er borgertoget?

Borgertog er en sterk tradisjon i mange norske byer, og ble arrangert i Tønsberg på 60-tallet. I borgertoget lager lag og foreninger liv og røre i gatene. For eksempel kan dansegruppa danse salsa gjennom gatene, eller håndballaget ha på drakta og kaste ball med de som ser på langs veien. Det skaper fellesskap for foreningen, og er en fin måte å vise seg frem. Sammen viser de alle frem kraften som er i frivilligheten.

Borgertoget skal gå fra Farmannsveien i Tønsberg sentrum kl. 17.00, og ender opp i Gunnarsbøparken. Det tradisjonelle russetoget utgår, og blir isteden en del av borgertoget. Det er ikke anledning til å ha med kjøretøy i toget.

Bilder av karateutøvere - Klikk for stort bilde

God stemning i borgertoget Liv og røre gjennom Tønsbergs gater

 

Påmelding:

For at arrangørene skal få en omtrentlig oversikt over hvor mange som ønsker å delta, er det lagt opp til at lag og foreninger må melde seg på innen 31. mars. Lag og foreninger som organiserer barn, må sørge for at det er nok voksne med for å kunne ta hånd om barna underveis.

Du melder på din organisasjon ved å fylle ut skjemaet under: