Bli med og oppdag de fine friluftsområdene i kommunen vår!

5. til 13. september er det friluftslivets uke, og hele Norge skal feire norsk natur og friluftsliv i en hel uke. Vi vil presentere 7 turforslag rundt omkring i kommunen vår, en tur for hver dag, sier Katrine Skalleberg, rådgiver for idrett og friluftsliv.

Klikk for stort bildeKatrine Skalleberg, rådgiver for idrett og friluftsliv, håper mange har lyst til å komme seg ut på tur. Et av våre turforslag er Signalen som var Tønsbergs høyeste punkt før sammenslåingen med Re.

Vi har fått gode råd fra Tønsberg og Omegn Turistforening i valg av turer. Turene har varierende lengde og vanskelighetsgrad, men ingen av turene klassifiseres som krevende lover hun.

Målet er at flere skal oppdage gleden ved å bruke naturen i nærområdet sitt. Det gir mange gode minner, passer for alle aldersgrupper og er helt gratis!, sier Skalleberg begeistret.

I Tønsbergområdet er der mye å velge i av turstier og idylliske plasser, enten du liker kysten eller innlandet. Kanskje du skal utforske et helt nytt sted denne uken? Lenger ned på siden ser du våre turforslag.

Låne utstyr på skattekammeret

Mangler du utstyr til tur eller overnatting, kan du låne det på «skattekammeret».

Husk smittevernreglene

Smittevernreglene gjelder også når vi er ute på tur. Husk å holde 1 meters avstand til andre utenfor egen husstand.

Turforslag

Friluftlivets uke

Ti på topp

Vestfold bedriftsidrettskrets har også en rekke fine turforslag i vår kommune som del av sin turkonkurranse «ti på topp». Sjekk ut  http://vestfold.tipåtopp.no/ for mer info. Påmeldingen er åpen for alle, og medlemmer i Tønsberg kommune sitt bedriftsidrettslag kan delta gratis.

#Vi rydder opp

Norges bedriftsidrettsforbund arrangerer kampanjen #virydderopp! i hele september. Målet er at flere ferdes sporløst og plukker søppel når de er på tur. Under kampanjen kan du delta i en fotokonkurranse ved å legge ut et bilde på sosiale medier (Facebook/Instagram) av at du plukker søppel på stranda, i skogen, på fjellet eller i nærmiljøet og merker det med #virydderopp!. Vinnere av konkurransen trekkes vilkårlig ut fra alle bildene som er merket #virydderopp!.

Se flere turforslag på UT.no