Bombefunnet - hele Vallø evakueres onsdag fra kl. 08.30

Politiet har besluttet at hele Vallø evakueres onsdag 07.11.18 fra kl. 08.30. Politiet vil ta kontakt i hvert hus og det er viktig at man følger politiets pålegg om å evakuere.

Båtforeningens lokale i Valløbukta er bemannet fra kl 17.00 - 18.00

Båtforeningens lokale i Valløbukta vil tirsdag mellom  kl. 17:00 – 18:00 være bemannet med en kontakt fra kommunen og en fra politiet hvis det er spørsmål knyttet til hendelsen.

Skal brennes

Bomben er 250 kilo og er av samme størrelse som ble funnet forrige gang. Av bombegruppen som jobber med dette er det bestemt at denne skal brennes på stedet. Dette er samme metode som ble brukt ved siste bombe. Det jobbes nå med å klargjøre for brenning ved å bygge barrikader rundt bomben for å sikre bebyggelsen.

Kan ta flere timer

Når alle er evakuert så kan man begynne å jobbe på bomben. Hvor lang tid dette tar er det ikke mulig å si.  Det kan ta flere timer før alt av sprengstoff er brent opp.

Politiet bestemmer når det er trygt å vende tilbake

Det kan som fra tidligere brenninger komme smell, men det betyr ikke at det er trygt å vende tilbake før dette blir kommunisert via politiet.

Følg politiets anvisninger for når man kan gå tilbake til sine boliger. Dette vil annonseres via media og politiets innsatsleder på stedet.

Vil stille med lokale

Tønsberg kommune vil stille med lokale for dem som ikke har en plass å være i tidsrommet evakueringen skjer.

Bakgrunn

Mandag 05.11.2018 ble det gjort et nytt bombefunn på Vallø. Dette er en bombe som stammer fra andre verdenskrig og som er blitt funnet i forbindelse med opprydning på Vallø.