Byggesaksbehandling som normalt

- Det er fortsatt stor aktivitet i byggenæringen, og heldigvis fungerer også byggesaksbehandlingen i kommunen som normalt, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Klikk for stort bildeDet er fortsatt god aktivitet i bygge- og anleggsnæringen. Pixabay

Mens store deler av samfunnet har stoppet opp og mange næringer opplever en akutt krise, er det fortsatt relativt stor aktivitet innenfor bygg, anlegg og lettere håndverksoppgaver.

- Jeg er glad for å høre at mange aktører i byggenæringen er i stand til å opprettholde aktiviteten. I tillegg er det mange som nå benytter anledningen til å utføre oppgaver som vanligvis er krevende når aktiviteten er høyere og det er mange mennesker på byggeplassene, sier Rygh Pedersen.

Kommunen leverer

Kommunen er også i stand til å betjene næringen, og byggesaksbehandlingen går tilnærmet som normalt.

- Man må nok regne med noe lengere saksbehandlingstid, men alle saksbehandlere er på plass og jobber fra hjemmekontor. Klikk for stort bilde Helene Moe Slinning De gjør alt de kan for å opprettholde normal servicegrad, sier Rygh Pedersen.

Kundemottaket for byggesak svarer på henvendelser på mobil og via mail.

Det oppfordres til at flest mulig sender spørsmål via mail. Forhåndskonferanser og møter vil foregå via digitale løsninger.

- Vi gjør alt vi kan for at denne delen av næringslivet skal kunne  fungere tilnærmet normalt, sier ordføreren.

Tønsberg kommunes samleside for koronaviruset.