De første vaksineinnkallingene er sendt ut

I helgen ble det sendt ut 200 vaksineinnkallinger. Innkallingene er bare sendt på SMS, og ikke via Helsenorge slik som opprinnelig planlagt. Dette er på grunn av tekniske problemer med Helsenorge.

Klikk for stort bildePer Kristian Opheim, vaksineansvarlig, prosjektleder for Beredskapskontoret i Tønsberg og assisterende kommuneoverlege i Tønsberg kommune.

-Vi har startet med de eldste og kommet ned til 91 års alder, sier Per Kristian Opheim, vaksineansvarlig og assisterende kommuneoverlege i Tønsberg kommune. Jeg tror det er ca 70 av de på 91 år som ikke kom med i denne runden, men de vil få innkalling i neste runde, forsikrer Opheim.

De som ikke har telefonnummer, får informasjonsbrev i posten

I den aldersgruppen vi har konsentrert oss om nå, er det noen vi ikke har klart å finne et telefonnummer til. De vil få et informasjonsbrev i posten. I brevet blir de bedt om å kontakte oss på telefon 33 31 04 10 dersom de ønsker vaksine. De blir etter de kontakter oss, satt opp til første ledige time, forklarer Opheim.

Link med tre valg

SMSen som er sendt ut inneholder en link. Når du trykker på den, får du tre valg:

1. Ønsker time
  2. Ønsker vaksine, men timen passer ikke
  3. Ønsker ikke vaksinen.

Om timen ikke passer blir du innkalt på nytt i neste omgang.

Må jeg til messehall B?

Alle som blir innkalt er innkalt til Messehall B. Likevel gjør vi noen unntak for de som har avtale med hjemmesykepleien/omsorgsbolig om at de skal få den i eget hjem.

Når kan jeg forvente og få vaksine?

Vi får mange spørsmål om når de ulike gruppene kan forvente å få vaksine, sier Opheim. Svaret på det er at det vet vi ikke. Vi får beskjed om antall vaksiner ca 5-7 dager før vi mottar de, derfor må vi gi løpende informasjon så fort vi vet noe mer, forklarer han.

Jeg er i risikogruppen, hvordan vet kommunen det?

Et annet spørsmål som mange lurer på er om hvordan vi i kommunen vet at den enkelte er i risikogruppen. Svaret her er at det skal bli meldt inn av din fastlege. Detaljene i hvordan, er ikke klart enda, men det er antatt å komme i neste uke, tror Opheim.

Vaksinekontoret

Hvis du som har fått en innkalling og har noen spørsmål, kan du ringe vaksinekontoret på telefon 333 10 410. (åpen 08.30-15 hverdager og 9-14 helg). De kan KUN besvare praktiske ting for de som er innkalt, påpeker Opheim. De kan ikke svare på spørsmål om når det blir din tur og lignende, for det vet de ikke, avslutter han.

Les mer om vaksinering på vår samleside for koronavirus