Deler ut 13,8 millioner til det lokale næringslivet

Den nye smittebølgen har gitt nye utfordringer til det lokale næringslivet. Nå er det hjelp å få, vi skal dele ut 13,8 millioner kroner.

Klikk for stort bildeOrdfører Anne Rygh Pedersen og næringssjef Øystein Hjørnevik Helene Moe Slinning

Stort behov

- Mange bedrifter er rammet av de nye, strenge smittevernstiltakene og behovet for støtte er stort i Tønsbergs næringsliv nå. Derfor er det veldig gledelig at vi nå får nye midler å dele ut. Selv om vi gjerne skulle hatt enda mer å bidra med, håper vi at dette vil hjelpe til gjennom de neste vanskelige månedene, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Den nye tilskuddsordningen kommer på toppen av to tidligere tildelinger til næringslivet i Tønsberg. Totalt er det delt ut nærmere 10 millioner kroner gjennom disse to tilskuddsordningene.

Rask utbetaling

De 13,8 millionene kommer etter at Stortinget i februar vedtok at kommunene skulle få totalt 1 milliard nye kroner til fordeling til lokale virksomheter som er rammet av nasjonale eller lokale smittevernstiltak. Næringssjef i Tønsberg kommune, Øystein Hjørnevik, er opptatt av å få pengene raskt ut til de som sliter.

– Det er mange små og store virksomheter som sliter med å holder hjulene i gang akkurat nå, derfor vil vi arbeide så raskt vi kan for å få pengene ut, sier han.

Søknadsfristen er derfor også ganske kort - 14. april.

Hvordan søke om støtte?

Kriterier for å kunne søke om midler:

• Midlene skal brukes på tiltak for lokale virksomheter som er rammet av strenge smitteverntiltak og/eller nedstengning.
  • Bedrifter og virksomheter innenfor reiseliv, servering og skjenking, handel, transport, opplevelser/kommersielle kulturaktører/event, og leverandører til nevnte bransjer kan søke.
  • Omsetningsfall i perioden mars-desember 2020 målt mot mars-desember 2019 minus tidligere tildelt støtte som er pliktig å rapportere i Regionalforvaltning.no sitt søknadsskjema gir grunnlag for utdeling av disse kronene.
  • Konserntilknyttede bedrifter og virksomheter kan søke, men her skal det redegjøres for hvordan midlene skal anvendes lokalt.

Søker må dokumentere riktig håndtering av skatter og avgifter på søknadstidspunktet. Det betyr at man ikke kan ha utestående restanser på skatter og avgifter.

Søknadsfrist 14. april.

Klikk her for mer informasjon og søknadsskjema