Elev ved Vear skole har testet positivt på covid-19

Eleven har ikke vært på skolen siden tirsdag. Eleven er ivaretatt og har det bra.

- Vi er godt forberedt på en slik situasjon, og det viktige nå er å gjøre alt for at smitten ikke spres på skolen, forteller kommunalsjef for oppvekst og mestring Espen Riiser.

Han understreker at alle skolene i Tønsberg følger nasjonale smittevernsrutiner.

Alle elevene i kohorten som eleven tilhører må være i karantene frem til 22. mai.

- At en kohort blir satt i karantene, betyr ikke at alle elevene skal testes for covid-19, men vi ber alle om å være ekstra oppmerksomme på sykdomstegn og kontakte fastlege ved mistanke, sier Riiser.

Helsesykepleier vil i løpet av de nærmeste dagene kontakte samtlige hjem i klassen eleven tilhører for en samtale. Skolen samarbeider med kommunen og skolehelsetjenesten om situasjonen videre.