Er du tilgjengelig helsepersonell?

Klikk for stort bilde Truls Lian - TB    - Kommunen kan få bruk for deg, sier ordfører Anne Rygh Pedersen. Nå oppfordrer hun leger, sykepleiere og andre med helse- og omsorgsfaglig kompetanse til å registrere seg som tilgjengelige ressurser for kommunen.

- Hvis du er pensjonist, i permisjon eller jobber i en virksomhet hvor det nå er lite aktivitet, vil vi veldig gjerne komme i kontakt med deg. Vi har ikke et akutt behov for flere helse- og omsorgsarbeidere akkurat i øyeblikket, men vi er nødt til å ta høyde for at situasjonen både kan eskalere og bli svært langvarig, sier Rygh Pedersen.

Hun forteller at kommunen nå jobber med å kartlegge egne ressurser, og med å omdisponere eget helsepersonell for å kunne løse de mest prekære oppgavene. På sikt kan det bli behov for flere hender enn det kommunen i utgangspunktet rår over.

- Vi må planlegge for verst tenkelige scenario. Hvis vi kommer i en situasjon det flere blir smittet, samtidig som flere helse- og omsorgsarbeidere blir forhindret fra å møte på jobb, vil vi ha behov for flere ressurser. Da er det viktig for oss å ha god oversikt og rask tilgang til tilgjengelig personell, sier hun.

I følge en risikoanalyse fra Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap kan vi i verste fall oppleve at 40 prosent av arbeidsstokken blir borte som følge av korona-smitte.

- Ta vare på egne pårørende

Ordføreren ber også innbyggerne om å være bevisste på ikke å belaste helsevesenet mer enn høyst nødvendig.

- I den situasjonen vi er nå, må alle være klare til å gjøre en innsats for å ta vare på egne pårørende, sier hun.

Er du tilgjengelig helsepersonell? Registrer deg her!

Felt merket med * må fylles ut