Forlenger tiltakene

Klikk for stort bildeFormannskapet har i dag vedtatt å forlenge koronatiltakene en uke til, til og med 10.mai. Dette var også kriseledelsens klare anbefaling.

Den lokale forskriften videreføres

Tønsberg kommune gikk til nasjonale retningslinjene, med lokal forskrift rundt blant annet munnbind og arrangementer, den 23.april.

- Vi har levd med disse tiltakene i ti dager, og situasjonen i Tønsberg er ikke så veldig annerledes i dag enn da vi innførte dem. Helsemyndighetene anbefaler at tiltak skal vare i minst fjorten dager før vi ser en effekt, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Smittesituasjonen i nabokommunen Holmestrand, og situasjonen i Grenland ligger også til grunn for avgjørelsen.

- Vi ser hvor fort smitten kan blomstre opp igjen, og vi har allerede et par tilfeller med smitte som er overført fra Holmestrand til Tønsberg, sier Rygh Pedersen.

Dette gjelder i Tønsberg nå

Vil ikke at for mange samles innendørs

I den lokale forskriften er det særlig begrensninger for steder der mange personer kan samles. Fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, bowlinghaller og tilsvarende steder må holde stengt som følge av den lokale forskriften.

Treningssentre kan holde åpent for de som bor i kommunen, og for de faste medlemmene av det lokale treningssenteret. Senterne kan også holde åpent for rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør, samt  individuell trening og behandling som det kan bestilles time til.

Meld ifra hvis du skal ha et arrangement

De nasjonale reglene tillater 100 personer på arrangementer, mens det i Tønsberg kan være 50 personer på innendørs arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser.

- Vi ber de som skal arrangere noe om å melde fra til kommunen, slik at vi kan få en oversikt over den totale aktiviteten i Tønsberg. Det gir oss også en mulighet til å gi råd om gjennomføring, sier Rygh Pedersen.

Kommunen ønsker beskjed når det er over 20 personer som samles. Meldingen sendes til:  arrangementer@tonsberg.kommune.no

Fortsatt munnbind

Tønsberg opprettholder påbudet om munnbind gjennom den lokale forskriften.

Det betyr at når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand skal det brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder, og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Munnbindpåbudet gjelder også her:

• Passasjerer skal bruke munnbind i taxi. Munnbindet skal tas på før passasjeren setter seg inn i taxien, og skal ikke tas av før reisen er avsluttet og passasjeren har gått ut av taxien. Plikten til å bruke munnbind gjelder tilsvarende for sjåfør når det er passasjer i taxien.
  • Plikten til å bruke munnbind gjelder for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde minst én meters avstand fra besøkende. Dette gjelder ikke ansatte på steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte som bruk av visir, skillevegger og lignende i henhold til folkehelseinstituttets anbefalinger.

Plikten til å bruke munnbind gjelder heller ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind, samt de som er under 20 år og deltar på sports- og fritidsaktivitet.

Lenke til nasjonale tiltak