Frisører, fotpleiere og fysioterapeuter åpner etter planen 27. april men venter på smittevernkrav

Frisører, fotpleiere og fysioterapeuter som har kommunal avtale eller har lokaler tilknyttet institusjoner, følger nasjonale krav og åpner etter planen 27. april. Før gjenåpning skal det utvikles smittevernkrav i samarbeid mellom bransjen og Folkehelseinstituttet. Denne venter vi på.

Klikk for stort bilde

-Foreløpig vet vi ikke så mye om hvordan dette skal foregå i praksis, sier Grethe Johnsen, virksomhetsleder for mestring og forebyggende tjenester. Hun forstår godt at mange har spørsmål om hvordan smittehensyn skal bli ivaretatt når det åpnes for kunder igjen og lover å komme med mer informasjon når den foreligger.

Kommuneoverlegen forventer at alle følger kravene

Kommuneoverlege Sigmund Skei får også mange henvendelser fra private aktører om hvordan de skal forholde seg når de snart skal åpne igjen. – Jeg forventer at de følger de nasjonale smittvernkravene som skal komme og at alle venter med å åpne til tidligst 27. april, sier Skei.

Helsenorge.no om åpning av virksomheter med en til en kontakt

Fra 27. april kan virksomheter hvor det er en-til-en-kontakt, som for eksempel frisør, hudpleie og massasje, holde åpent hvis krav om smitteverntiltak følges.

Når bransjestandarden er klar, kan disse virksomhetene åpne. Hvis dette krever beskyttelsesutstyr, må det være med en standard som er trygg, men som ikke går ut over helsetjenestens behov.