- Gi en julegave som betyr litt ekstra

- Nå kan du gi mange barn og familier i Tønsberg en litt bedre jul, sier Marita Kruse-Moss. Målet er å gi julemat, gaver og opplevelser til minst 250 familier som lever i en vanskelig livssituasjon. Nå inviterer hun innbyggere som har lyst til å skape julemagi med på dugnaden. Marita med julegave - Klikk for stort bildeMarita Kruse-Moss vil spre juleglede. Nå har du muligheten til å bidra!

Gi din gave på Vipps til 723433

- Vi vil at alle barn i Tønsberg skal kunne glede seg til jul. Det er store forventninger knyttet til julehøytiden, men mange familier i kommunen vår lever i en vanskelig livssituasjon. Det kan være at de dårlig økonomi, men det kan også være andre grunner til at foreldrene ikke er i stand til å gi barna den julefeiringen de ønsker, sier Marita Kruse-Moss i Tønsberg barneverntjeneste.

Hun og kollegene er i full gang med å samle inn gaver til familier i kommunen. Flere frivillige organisasjoner er med som samarbeidspartnere, og ulike aktører i det lokale næringslivet stiller opp med økonomisk drahjelp.

- For å kunne hjelpe så mange som vi ønsker, har vi likevel behov for at enda flere bidrar. Nå har du muligheten til å gi en julegave som kanskje kan bety litt ekstra for mennesker i nærmiljøet ditt, sier hun.

Opplevelser

Marita Kruse-Moss, Lina Aatif og Toni Nesheim Karlsen i Tønsberg barneverntjeneste.  - Klikk for stort bildeMarita Kruse-Moss, Lina Aatif og Toni Nesheim Karlsen i Tønsberg barneverntjeneste. Disse tre utgjør komiteen som jobber med å spre juleglede, sammen med Andreas Bjarøy fra Bjarøy Gruppen og Randi Vermelid fra virksomheten Ung i Tønsberg.I flere år har kommunen i samarbeid med Bjarøy Gruppen og Quality Hotell Oseberg invitert familier til juleselskap før jul. I fjor måtte arrangementet avlyses på  grunn av korona, og da kom ideen om heller å sende juleesker med mat og gaver hjem til familiene.

- I år har vi valgt å videreføre den løsningen, for på den måten kan vi nå ut til veldig mange flere. På et fysisk arrangement har vi kapasitet til å ta imot maks 500 mennesker. Med juleeskene kan vi hjelpe flere, sier Kruse-Moss.

Bjarøy Gruppen tar regninga for julematen, mens julegaver samles inn fra innbyggere og det lokale næringslivet. I tillegg til mat og gaver, ønsker Kruse-Moss at familiene også skal få fylle juletiden med hyggelige opplevelser sammen.

- Vi ønsker å kunne gi dem gavekort på for eksempel kino og ulike aktiviteter. Derfor setter vi like stor pris på pengebidrag som på fysiske gaver, forteller hun.

Dugnad

Det er barnevernstjenesten, helsesykepleiere og Familiehuset som rekrutterer familier inn i prosjektet. Lions Club tar ansvar for å pakke og klargjøre eskene, og den 16. desember skal eskene kjøres ut. Det er allerede meldt inn rundt 250 familier som vil få levert en juleeske på døra før jul. Det er en markant økning fra i fjor.

- Dette er en stor dugnad, og det er veldig mange som bidrar i prosjektet. Vi er utrolig takknemlige for at så mange ønsker å bidra, og jeg vet at det fører til at mange barn og familier i kommunen vår får en mye bedre jul enn de ellers ville hatt, sier Kruse-Moss.

Slik kan du bidra

Fysiske gaver

Leveres under juletreet på Quality Hotell Oseberg senest 14. desember.

Pengegaver

Sendes på Vipps til 723433.

Bedrifter som på ulike måter ønsker å bidra, kan ta kontakt med Marita Kruse-Moss på epost.