Gjestehavna stengt på natten

- Gjestehavna i Tønsberg er åpen fra kl 08.00 om morgenen til kl 20.00 på kvelden, men stengt om natten. Det er ikke tillatt å fortøye på kommunens kaianlegg etter klokken 20.00, sier kommunalsjef for eiendom og tekniske tjenester Jan R. Eide. Klikk for stort bildeKommunalsjef for eiendom og tekniske tjenester, Jan R. Eide

Fylkesmannen har utarbeidet en veileder for smittevern ved campingplasser og gjestehavner, og nasjonale helsemyndigheter tillater gjestehavnene å holde åpent. Flere byer langs Oslofjorden har valgt å åpne sine gjestehavner for overnattingsgjester, men kriseledelsen i Tønsberg kommune har valgt å holde havnen stengt nattestid inntil videre.

- Dette er gjort ut fra en totalvurdering av smittevernhensyn. Sanitæranlegget er heller ikke åpnet. Situasjonen er under jevnlig vurdering, og vi håper på en åpning medio juni, forteller Jan R. Eide.

Tønsberg janitsjarkorps som drifter kiosken i gjestehavna, åpner kiosken i morgen på Kristi himmelfartsdag.