Gratis sommerskole i Tønsberg

Forskerkurs, danseskole og skateskole er bare noen av mange spennende aktiviteter som skolebarn i Tønsberg kan delta på denne sommeren. Og det beste er at alt er gratis! Nå gjelder det å være rask med å melde seg på for å sikre seg plass, oppfordrer prosjektleder for sommerskolen, Kjetil Thorkildsen.

Bilde av Kjetil Thorkilden - Klikk for stort bildeProsjektleder Kjetil Thorkildsen ønsker velkommen til sommerskolen i Tønsberg.

-Vi har vært så heldige å få bevilget penger fra Utdanningsdirektoratet for å lage sommerskole for barn som går på private eller offentlige grunnskoler i Tønsberg Kommune, altså elever i 1. til 10. klasse, sier Thorkildsen.

Prosjektlederen, som både har jobbet med barn og ungdom i Bufetat og vært med å lage slottsfjellfestivalen, synes han har verdens mest meningsfulle jobb for tiden. - Pandemien har vært tøff for alle, men vi som er involvert i Sommerskolen er nok enige om at de yngste har lidd mest. Så at vi nå får muligheten å skape arenaer, sosialt og ikke minst med høyt aktivitetsnivå for så mange barn, er utrolig fint å være med på.

Kreative og dyktige arrangører

Hva kan du si om aktivitetene og arrangørene?

-Vi valgte en organisering hvor eksterne, men også kommunale aktører kunne søke om å lage et tilbud til barn i kommunen vår. Dette ga oss muligheten til å tenke bredt og få innspill fra så mange arrangører og foreninger som mulig. Og det har vært kjemperespons, sier Thorkildsen entusiastisk. -Vi har utrolig mange kreative og dyktige foreninger og arrangører som har blitt med for å gi barn og ungdom en sommer hvor vi kan ha fokus på aktiviteter. Vi har alt fra Skateskole til Leikaring så her bør det være noe for de fleste.

Hvilke kriterier satte dere til arrangørene?

-I disse tider var det jo viktig å sette krav om sikkerhet i forhold til covid-19, men også at de kunne levere et fullverdig konsept med god kvalitet som er gratis for deltagerne.  Prosjektlederen kan også forsikre oss om at alle involverte har sendt inn politiattest.

Barn som trenger ekstra hjelp

Sommerskolen er for alle elever som går på private eller offentlige grunnskoler i Tønsberg Kommune.  Hvis et barn trenger ekstra hjelp, kan barnet ha med seg en ledsager. -Vi samarbeider også med Tiltak for barn og unge med nedsatt funksjonsevne" om tilbud som er spesielt tilrettelagt, og som gjennomføres på Husøy senter, kan Thorkildsen fortelle.

Tror du dette har kommet for å bli?

Det håper jeg virkelig, sier Thorkildsen entusiastisk. Behovet er definitivt der når vi hører på all den positive responsen vi får fra barn og foreldre. Vi tar med oss alle erfaringer inn i evalueringen som kommer, og satser på at vi får muligheten igjen, avslutter prosjektlederen.

Sommerskolen har aktiviteter gjennom hele skoleferien.

Slik melder du deg på

• Eleven/foresatte må gå inn på tonsberg.friskus.com. Se link under.

• Opprette en profil i barnets navn (hvis profilen opprettes på foreldrene vil navnet til foreldrene registreres) Det er ikke krise men enkleste for alle er at barnas navn registreres. Ved flere barn i sammen familie må man opprette flere profiler. Dette kan registreres på ulike mobilnummer.

• Når du har opprettet bruker i portalen, søk opp Tønsberg Kommune Sommerskole.

•  Trykk på kalender for å få en bedre oversikt.

• Trykk på ønsket aktivitet/kurs Trykk «Delta».

• Ved ukeskurs husk å trykk «meld på alle dager" Da vil man få en beskjed på e-post om man har fått plass. Hvis ikke får man venteliste.

Her kommer du inn i påmeldingsportalen