Hvem skal du ringe hvis du er syk?

- Det er fortsatt sånn at du primært skal forholde deg til fastlegen din, sier kommuneoverlege Sigmund Skei.Klikk for stort bildeKommuneoverlege Sigmund Skei. Anders Tyvand

Helsetjenestene er under press, og for å avlaste tjenestene er det både opprettet nye tjenester og nye telefonnumre som innbyggerne kan ringe hvis de har spørsmål. Da kan det kanskje være vanskelig å vite hvem man egentlig skal kontakte hvis man blir syk og har behov for helsehjelp.

- Du skal i utgangspunktet forholde deg til fastlegen slik du pleier. Ring fastlegen din hvis du har en moderat luftveisinfeksjon, eller hvis du trenger annen helsehjelp som ikke er akutt. Det er også fastlegen som eventuelt henviser videre til Luftveisklinikken, sier kommuneoverlege Sigmund Skei.

Hvis du har behov for akutt helsehjelp som ikke kan vente til neste dag, må du ringe legevakten. Hvis du har behov for øyeblikkelig hjelp, skal du ringe 113.

- I tillegg har vi altså en telefontjeneste som er ment som en informasjonstelefon, og en egen psykososial telefontjeneste som man kan kontakte dersom man engster seg om har behov for noen å snakke med, sier Skei.

Hvem skal du ringe?

• Akutt helsehjelp som ikke kan vente til fastlege neste dag: ring legevakten på 116 117
  • Helsehjelp som ikke er akutt/ øyeblikkelig rettes som tidligere til fastlegen
  • Moderate luftveisinfeksjoner – ta kontakt med fastlegen for henvisning til Luftveisklinikken
  • Tannhelse: se informasjon fra fylkeskommunen her: https://www.vtfk.no/aktuelt/informasjon-til-pasienter/

Har du spørsmål rundt covid-19?

☎ Kommunens informasjonstelefon: 33 40 69 90.
Telefonen er åpen fra kl. 08.00 - 17.00 på hverdager, og kl. 11.00 - 16.00 lørdag og søndag.

☎ Kommunens Psykososial telefontjeneste 33 40 69 96.

☎Nasjonal informasjonstelefon: 815 55 015.
Denne er åpen hverdager kl. 08.00-18.00 og helger kl. 10.00-16.00.

Tønsberg kommunes samleside for koronaviruset.