Hytteforbudet oppheves - campingplasser, bobilcamping og gjestehavner holdes fortsatt stengt

Rett før påske gjorde regjeringen det klart at hytteforbudet oppheves fra og med 20. april. Dette gjelder også i Tønsberg kommune. Men campingplasser, bobilplasser og gjestehavner holdes fortsatt stengt inntil videre. Klikk for stort bildeEgil Johansen

Nødvendig for å sikre at smittevernsreglene overholdes

- Vi vet at mange gleder seg til åpning av campingsesongen, så dette var ingen lett avgjørelse. Men vi mener det er nødvendig for å sikre at smittevernsreglene overholdes, sier rådmann Egil Johansen.

Det er spesielt reglene om at maksimalt 5 personer skal være samlet på ett sted, at det skal være 2 meter avstand mellom folk, og hygienetiltak, som gjør at kommunen fortsatt holder disse stedene stengt.

- Erfaringsmessig er dette steder der mange mennesker samles på relativt liten plass. Vi kan heller ikke åpne tilhørende sanitære anlegg, da mange mennesker som deler på sanitære anlegg gjør smittebegrensning vanskelig. Da er det tryggeste at disse anleggene fortsatt holdes stengt inntil videre, fortsetter Johansen.

Den kommunale forskriften som trådte i kraft 27. mars videreføres derfor.

Er noe lov på campingplasser, bobilplasser og gjestehavner?

Alle campingplasser i kommunen holdes dermed fortsatt stengt. Men det er mulig å stikke innom campingplassen for reparasjoner og lignende.

- Ja, eiere av campingvogner kan gjøre nødvendig vedlikehold og tilsyn så lenge de ikke overnatter, forteller Johansen.

Det vil fortsatt være forbudt med all bruk av bobilcamping og oppstillingsplasser for bobil.

For båtfolket er det viktig å få med seg at det fortsatt er forbudt for fritidsbåter å fortøye ved kommunale kaier og brygger, inkludert gjestehavner. Forbudet gjelder ikke fritidsbåter og fartøy som har fast leieavtale om kai- eller båtplass.

Hele forskriften kan du lese her  (PDF, 207 kB)

Fortsatt begrensninger for bruk av hytta

Rådmannen ønsker også å påpeke at det fortsatt er begrensninger for bruk av hytter.

– Regjeringen har vært tydelige på at selv om det nå ikke er forbudt å overnatte på hytta, skal vi unngå unødvendige fritidsreiser. Vi ber om at hytteeiere i Tønsberg kommune følger disse anvisningene, avslutter rådmannen.