Infomøte for bønder om karbonfangst i jord 29. oktober

Fangst og lagring av karbon i jordbruksjord er bra for klimaet og for lommeboka. Tønsberg kommune inviterer sammen med Norsk landbruksrådgiving Viken (NLR)  til informasjonsmøte 29. oktober kl. 19.00 - 21.00 på Våle samfunnshus. Begrenset med plasser. Bønder i Tønsberg kommune blir prioritert.

Klikk for stort bilde

På møtet blir det innføring i teknikker for karbonfangst og lagring, og om praktiske kurs i dette temaet som starter på nyåret. NLR står for det faglige innholdet.

Dette infomøtet er innledningen til flere kurs om karbonfangst i jordbruksjord.

19:00 – Velkommen!
Hans Ivar Nesse, landbrukskontoret i Tønsberg kommune

19:05 – Karbonfangst i jordbruksjord er bra for klimaet og lommeboka.
Everdien van Weeghel, Fylkesmannen i Vestfold og Telemark

19:25 – Eksempler på metoder som benyttes for å øke karbonfangst og karbonlagring i jordbruksjord.
Silja Valand, Norsk landbruksrådgiving

19:50 – Pause

20:10 – Hvordan dyrke fangvekster uten å kvele hovedgrøden? Hvordan redusere jordarbeidinga uten å få mye ugras? Kort innføring i teknikker.
Silja Valand, Norsk landbruksrådgiving

20:35 – Kommende kurs om karbonfangst i jordbruksjord.
Jan Tore Foss, landbrukskontoret i Tønsberg kommune

20:45 – Spørsmål og kommentarer

21:00 – Vel hjem!

Felt merket med * må fylles ut