Inviterer til felles borgertog

- Nå har vi ikke fått feiret ordentlig på to år, så nå er det bare å gutse, sier Færder-ordfører Jon Sanness Andersen. Han var ikke vond å be da ordførerkollegaen over brua inviterte til felles borgertog på 17. mai.

2022 er frivillighetens år, og 17. mai komiteen i Tønsberg ville benytte anledningen til å ta opp igjen en gammel tradisjon som har ligget i skuffen siden 60-tallet. De inviterte alle kommunens idrettslag, foreninger, klubber og frivillige organisasjoner til å gå i borgertog på nasjonaldagen. Nå har de også invitert nabokommunen med i toget.

- Selv om vi er to kommuner, så er det jo Tønsberg som er byen for veldig mange av innbyggerne i Færder. Dessuten er det mange fra Tønsberg som er engasjert i frivilligheten i Færder, og visa versa. Derfor tenkte vi at det var hyggelig å arrangere et felles borgertog, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

- Blir en folkefest

Jon Sanness Andersen trengte ikke lang betenkningstid før han takket ja til invitasjonen.

- Vi vil selvfølgelig være med på lage litt fest og moro på 17. mai, og dette var et veldig hyggelig initiativ. Vi har jo ikke noen tradisjon for borgertog i Færder, men jeg har en kone fra Porsgrunn. Der er det lang tradisjon for borgertog på nasjonaldagen, og det har jeg gode minner fra, sier han.

Nå håper han at folk slutter opp om borgertoget, og at flest mulig ikler seg klubbdrakter, uniformer og supporter-skjerf, og bidrar til å gjøre borgertoget til en folkefest.

- Det er en fin anledning til å vise fram den flotte frivilligheten vi har i kommunene våre. Derfor håper jeg at alle lag og foreninger stiller opp og melder seg på, og at de som ikke skal gå i toget blir med for å se på, sier han.

Påmelding nødvendig

Borgertoget skal gå fra Farmannsveien i Tønsberg sentrum kl. 17.00, og ender opp i Gunnarsbøparken. Det tradisjonelle russetoget utgår, og blir isteden en del av borgertoget.

- Russen har jo felles feiring og har hatt felles russetog, så det var også et argument for å gjøre dette sammen med Færder, sier Anne Rygh Pedersen.

For at arrangørene skal få en omtrentlig oversikt over hvor mange som ønsker å delta, er det lagt opp til at lag og foreninger må melde seg på innen 1. mai. Lag og foreninger som organiserer barn, må sørge for at det er nok voksne med for å kunne ta hånd om barna underveis.

Se Tønsberg kommunes nettside om 17. mai 2022

Påmelding borgertoget 17. mai 2022

Felt merket med * må fylles ut