Klart for årets mobilitetsuke: Bedre forbindelser

Klart for årets mobilitetsuke: Bedre forbindelser

Fra i dag 16. til 22. september arrangeres Europeisk mobilitetsuke der det settes fokus på miljøvennlig transport. Det feirer Tønsberg kommune med gratis parkering i de nye sykkelgarasjene i hele perioden.

Grønn sykkelgarasje med stasjonen i bakgrunnen - Klikk for stort bildeNær stasjonen: En sykkelgarasje er plassert ut ved jernbanebommen i sentrrum Charlotte Svensen  

-Det er en fin tid å tre på lua og hanskene og nyte de duggfriske morgenene på sykkel nå på høsten. Mange har tatt i bruk sykkelskapene, og kanskje enda flere vil bruke de når de får testet de gratis de neste dagene, sier Ole Thomassen Grejs i Tønsberg kommune.

For syvende år markerer Tønsberg kommune Europeisk mobilitetsuke 2022, i samarbeid med Vestfold og Telemark fylkeskommune og Statens veivesen. Mobilitetsuka markeres i flere byer og regioner i Europa 16.-22. september. Temaet for Europeisk mobilitetsuke varierer fra år til år, men handler alltid om miljøvennlig transport.

- Hovedbudskapet i år er «Bedre forbindelse», med fokus på trygge og forutsigbare reiser, enten om du går, sykler eller tar kollektiv. Vi har en vedtatt mobilitetsplan i Tønsberg kommune som synliggjør at vi jobber med dette gjennom hele året. Vi jobber nå blant annet med gode mobilitetspunkter i kommunen der det skal bli god tilgang til alternativer slik at det blir enkelt å velge å gå, sykle eller ta kollektivt, forklarer Grejs.

Siste dagen i kampanjeperioden 22. september er den «Den internasjonale bilfrie dagen». Alle som bor i gang-, sykkel eller kollektivavstand til jobb oppfordres til å la bilen stå denne dagen.

-Vi vil stå ved gangbrua å gi en liten oppmerksomhet til de som går og sykler. Det håper vi blir en hyggelig avslutning på kampanjen som vi tidligere har opplevd at folk setter pris på, avslutter Grejs.

Du kan lese mer om mobilitetsuken på den nasjonale kampanjesiden her: http://www.mobilitetsuken.no/

 

Slik bestiller du skapplass i sykkelgarasjen:

Garasjene er en boks som har mange rom der sykkelen kan låses inn i et eget rom ved hjelp av en app «Bikley». I appen kan man reservere en plass og betale for plassen. Fra 16.-22. september er sykkelgarasjene gratis å bruke.

Det er plassert to bokser på nordsiden av jernbaneovergangen ved stasjonen, en ved Thon hotel Brygga, en på Farmanstorvet, en ved Prestegaten rett ved gangbrua til Kaldnes og den femte lokasjonen er på Re-torvet. 

Under følger en beskrivelse av hvordan du tar de i bruk.

1.Last ned SafeBikely-appen og registrer deg som bruker.

2.Registrer betalingskort. Du må registrere gyldig betalingskort selv om det noen plasser kan være gratis å parkere.

3.Finn ledige sykkelskap på kartet. Tallet på hver lokasjon sier hvor mange skap som er ledige på det aktuelle tidspunktet. Man kan også bruke søke-funksjonen øverst i høyre hjørne, for å søke opp adresser eller byer. Dersom ikke skapet tas i bruk en time etter reservasjonen mister du plassen. 

Les mer på Safebikely

Last ned appen for Apple

Last ned appen for Android

 

Les mer om sykkelgarasjene i denne artikkelen

 

Til toppen