Kommunens kriseledelse anbefaler munnbind

Smitten er på vei opp i Tønsberg kommune. Kriseledelsen anbefaler alle å bruke munnbind på steder der det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Klikk for stort bildeKommuneoverlege Sigmund Skei.

Kriseledelsen følger situasjonen med smitte i Tønsberg tett, og vil vurdere anbefalingen om munnbind fortløpende.

- Vi anbefaler bruk av munnbind som et tilleggstiltak der det er umulig å holde en meters avstand. Fortsatt er avstand den viktigste faktoren for å forebygge smitte, og det er viktig å understreke at munnbind ikke erstatter andre smitteverntiltak, sier kommuneoverlege Sigmund Skei.

Skei understreker videre at ikke alle personer kan, av medisinske eller andre årsaker, bruke munnbind, og at Folkehelseinstituttet ikke anbefaler munnbind til barn under ungdomsskolealder. Barn under to år skal ikke bruke munnbind.

Slik bruker du munnbind