Koronanyheter

En oppdatert versjon av koronavaksinen er tilgjengelig i Tønsberg kommune fra og med torsdag 22. september. Vaksinen er oppdatert for å være bedre tilpasset variantene av koronaviruset som sirkulerer nå.

På Stensarmen 9 er de klare til å gi fjerde koronavaksine til de fra 65 år og eldre og til personer i alderen 18-64 år med underliggende sykdommer. Nytt nå er at det ikke blir sendt ut innkalling. Det betyr at du må ta initiativ selv om du ønsker den fjerde dosen.

 

I et brev Helsedirektoratet har sendt til alle landets kommuner, kommer det fram at ordningen der innbyggerne kunne få gratis koronatest, nå skal avvikles. Dette betyr at koronatesting i Stensarmen 9 opphører fra 1. juli.  

  

I sommer samarbeider flere kommuner om å tilby koronavaksine til innbyggerne.

Du bør holde deg hjemme hvis du er syk, men det er ikke lenger nødvendig å teste seg hvis man får symptomer på luftveisinfeksjon eller å holde seg hjemme i fire døgn dersom man har covid 19.

Regjeringen fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og plikt til isolasjon ved sykdom. Endringene gjelder fra lørdag 12. februar kl. 10.00.

Fra og med i dag kan personer med koronasymptomer og husstandsmedlemmer til personer som er smittet hente selvtester uten timeavtale.

 Pandemien er inne i en ny fase, og mange av koronatiltakene er tatt bort. Omikron-viruset som nå dominerer, er svært smittsomt, men gir mindre alvorlig sykdom.

Fra seks til fire dager isolasjon, slutt på skjenkestoppen og antallbegrensinger. Dette er noen av endringene som gjelder fra klokken 23.00 tirsdag 1. februar.  

Fra og med i morgen kan alle over 45 år få påfyllingsdosen av koronavaksinen som drop-in på Farmandstredet.

Til toppen