Koronanyheter

Bilde av sprøyte

Nå starter vi med vaksinering med vaksinedose 3 til personer med nedsatt immunforsvar. Tilbudet blir i første omgang vaksinering på torsdager fremover, og alle som ønsker vaksinen må først registrere seg.

Bilde av sprøyte

Regjeringen har besluttet å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om å tilby en tredje dose koronavaksine til pasienter med alvorlig svekket immunforsvar. Mer informasjon om hvordan vi vil rigge vaksineringen av disse gruppene vil komme i uke 38.

En person som var til stede på en ledersamling i regi av Tønsberg kommune har testet positivt for Covid-19.

Fredag denne uken, kan du få vaksine uten å bestille time. -Da åpner vi for drop-inn vaksinering i Farmandstredet, kan kommuneoverlege Per Kristian Opheim fortelle. Stedet er 3. etasje i glassgården, rett ved "Jordbærpikene".  -Vi er glade for å gjøre det enda enklere å få vaksine for de som fortsatt mangler en eller begge dosene, sier kommuneoverlegen fornøyd.

Bilde av valgavlukker og personer som er kledd i smittevernutsyr

Nå er det rigget opp til å forhåndsstemme på teststasjonen vår i Stensarmen 9. Der kan de som skal teste seg for covid-19, også få mulighet til å gjøre unna stemmingen til Stortingsvalget. Formålet er å gi alle en mulighet til å stemme. Er du i karantene eller må i isolasjon, kan du ikke stemme i vanlige stemmelokaler.

Bilde av sprøyte

Innkallinger til vaksinering sendes via Helsenorge.no eller SMS. Vi ber alle om å bekrefte timen sin så raskt som mulig elektronisk. Om den ikke passer, kan du flytte den på Helsenorge.no, etter at den er bekreftet. Om du ikke får innkalling, har problemer med flytting eller lurer på noe - ring 33 31 04 10.

Beredskapsbilen skal nå brukes til testing ved barnehager og skoler og vil derfor ikke lenger være tilgjengelig for drop-in testing.

I vaksinehallen har det vært mulig siden mandag å forhåndsstemme til stortingsvalget samtidig med vaksinetimen. Det har gitt stemmerekord. –Vi har fått inn flere forhåndsstemmer nå enn under hele forhåndsstemmeperioden ved valget i 2019. Enda er det 3 uker i igjen, så dette ser veldig bra ut, sier valgansvarlig i Tønsberg, Lise Brit Haugen fornøyd.

Næringssjef Øystein Hjørnevik

Gjenåpning til tross, det er fortsatt mange bedrifter som merker konsekvensene av pandemien. - Selv om samfunnet nå gradvis åpnes opp, er det fortsatt mange lokale bedrifter som sliter. Derfor er vi veldig glade for å få friske midler til det lokale næringslivet, sier Øystein Hjørnevik, næringssjef i Tønsberg kommune.

Hvis du er under 18 år, kan du nå velge å teste deg i stedet for å gå gjennom smittekarantene dersom du har vært i nærkontakt med en som har fått påvist koronasmitte.