Koronanyheter

I sommer samarbeider flere kommuner om å tilby koronavaksine til innbyggerne.

1,9 millioner kroner skal fordeles som korona-støtte til næringslivet i Tønsberg, og denne gangen skal støtten gå til virksomheter som ikke har blitt omfattet av tidligere kompensasjonsordninger i forbindelse med koronapandemien. Søknadsfristen er forlenget til 12. mai.

Kommuneoverlege Morten Lindbæk

Du bør holde deg hjemme hvis du er syk, men det er ikke lenger nødvendig å teste seg hvis man får symptomer på luftveisinfeksjon eller å holde seg hjemme i fire døgn dersom man har covid 19.

Koronatest

Regjeringen fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og plikt til isolasjon ved sykdom. Endringene gjelder fra lørdag 12. februar kl. 10.00.

Fra og med i dag kan personer med koronasymptomer og husstandsmedlemmer til personer som er smittet hente selvtester uten timeavtale.

Pandemien er inne i en ny fase, og mange av koronatiltakene er tatt bort. Omikron-viruset som nå dominerer, er svært smittsomt, men gir mindre alvorlig sykdom.

Fra seks til fire dager isolasjon, slutt på skjenkestoppen og antallbegrensinger. Dette er noen av endringene som gjelder fra klokken 23.00 tirsdag 1. februar.

Vaksinerommet

Fra og med i morgen kan alle over 45 år få påfyllingsdosen av koronavaksinen som drop-in på Farmandstredet.

Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med daglig testing for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, og kravet om innreisekarantene avvikles. Endringene gjelder fra midnatt, natt til 26. januar.

Nå kan du snart bestille selvtest på helsenorge.no, og få den utlevert fra beredskapsbilen. Bilen vil besøke Revetal, Kjøpmannskjær og Tolvsrød daglig.