Anbefaler munnbind

Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bildeKriseledelsen går i dag ut med en anbefaling om å holde økt avstand til andre på offentlige steder, og å bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand. Dette vil gjelde både kollektivtransport, i butikker og andre offentlige steder.

Må dempe smittetrykket

- Vi må forsøke å dempe det generelle smittetrykket i kommunen, og anbefaler derfor å bruke munnbind der det er vanskelig å holde god nok avstand til andre, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Kommunen følger situasjonen med økning i antall smittede tett, og jobber systematisk med smittesporing og vaksinering.

- Målet er at smittesiutasjonen ikke eskalerer ytterligere slik at vi må innføre flere og mer inngripende tiltak og restriksjoner, sier Rygh Pedersen.

Husk avstanden

De grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt.

- Holde avstand, holde seg hjemme ved symptomer og god håndhygiene, er fortsatt viktige virkemidler for å holde smittetrykket nede, sier ordføreren.

Ordføreren anbefaler også alle å ta i bruk smittestopp-appen til FHI.

Presset på helsetjenestene

Kriseledelsen vurderer korona-situasjonen og hvilke tiltak som eventuelt skal innføres fortløpende.

- Det har vært en økning i antall smittede i Tønsberg de siste ukene, men det er ikke antall smittede alene som er parameter på hvilke tiltak kommunen innfører, forklarer kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

Det er langt færre av de som smittes som blir så syke at de må behandles på sykehus enn tidligere i pandemien. Dette skyldes blant annet at mange i risikogruppene er vaksinert.

- Vi følger situasjonen tett og behovet for tiltak vurderes ut ifra totalbelastningen på sykehuset og helsetjenestene i kommunen, sier Opheim.

Opheim oppfordrer alle som ikke er vaksinerte til å ta korona-vaksinen.

Ønsker du å ta vaksine, finner du mer informasjon her