Anbefaler nasjonale tiltak og videreføring av munnbindpåbudet

Klikk for stort bildeDet ble klart i kriseledelsesmøte i dag, formannskapet skal behandle saken i kveld.

Kriseledelsen anbefaler at Tønsberg kommune går over til nasjonale tiltak, men opprettholder munnbindpåbudet.

- Vi ser at smittesituasjonen er nokså stabil i Tønsberg, og velger derfor å oppheve den lokale forskriften for å nærme oss de nasjonale retningslinjene. Jeg vil understreke at godt smittevern er like viktig nå som før, og at vi alle sammen må bidra så godt vi kan for å bidra til å holde smitten nede, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

De nye retningslinjene vil gjelde fra og med tirsdag 8. juni.

Dersom formannskapet vedtar kriseledelsens anbefaling, er endringene for Tønsberg som følger:

• Skjenkestopp klokken 24.00
  • Maks 50 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 100 personer på innendørs arrangement som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune.
  • Maks 200 personer på arrangementer innendørs hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser.
  • Bowlinghaller, bingohaller, spillehaller, lekeland og lignende kan åpne.
  • Treningssentre kan holde åpent på vanlig vis

Lenke til nasjonale retningslinjer

Kveldens møte i formannskapet kan du følge direkte her