Anmelder person for brudd på karanteneplikten

Klikk for stort bildeForeløpig knyttes 75 sikre smittetilfeller til smittekjeden.

Personen som anmeldes hadde delta-mutasjonen av viruset noe som har medført til at viruset harspredd seg raskere enn normalt.

Enormt omfang

Personen som anmeldes skulle ha vært syv dager i innreisekarantene på karantenehotell etter en utenlandsreise, men forlot hotellet etter tre døgn. Vedkommende dro fra karantenehotellet uten å ha vært i kontakt med ansvarlig smittevernmyndighet.

-  Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen, og ser hvilket enormt omfang det kan få når en som er smittet ikke holder karantenereglene, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

Kommunen anmelder vedkommende for brudd på covid-19-forskriften (forskrift 27. mars 2020 nr. 470 om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet).

Store konsekvenser

Smitteutbruddet har fått store konsekvenser for mange, og utsatt mange personer for helsemessig risiko.

-  Dette har særlig påvirket barn og unge. Blant annet ble alle skoleavslutninger og fritidsaktiviteter i Færder og Tønsberg avlyst for å få kontroll med smitteutbruddet. Trinn 3 i regjeringens gjenåpningsplan er også utsatt, foreløpig i en uke, i de to kommunene, sier Opheim.

Det er foreløpig 75 sikre smittetilfeller som er en del av smittekjeden forårsaket av personen som anmeldes. Det forventes at dette vil stige til ca. 100 tilfeller. Det er over 1200 personer som har vært i karantene i forbindelse med utbruddet, og enda flere som har vært i ventekarantene.

Tallene gjelder for Færder og Tønsberg kommune.