- Bilen er venteværelset

- Bilen er venteværelset

Øyvind Gossner- Jeg forstår godt at det er kjedelig å vente i bilen, men jeg håper folk forstår at det kan bli litt ventetid når over tusen mennesker skal teste seg samme dag, sier Øyvind Gossner. Han har ansvar for både å dirigere trafikken og å gi folk informasjon når de kommer til teststasjonen på Stensarmen.

Hver dag er det mellom 800 og 1100 mennesker som tester seg for korona på teststasjonen på Stensarmen.

- Det sier seg selv at dette generer en del biler og trafikk, og i tillegg kommer alle de som skal hente hurtigtester. Vi klarer stort sett å håndtere køen greit, men noen ganger kan det hope seg opp og bli litt ventetid, sier Øyvind Gossner.

Han oppfordrer folk til å smøre seg med tålmodighet hvis de skulle oppleve at det blir litt ventetid i bilen.

- Vi har et begrenset antall parkeringsplasser, og det er begrenset hvor mange vi kan ta inn samtidig. Vi har ikke venteværelser, slik man har på vanlige legekontor, så man må nesten tenke at bilen er venteværelset, sier han.

- Møt til tiden!

De aller fleste er også hyggelige når de møter Gossner eller andre parkeringsvakter utenfor teststasjonen. Noen velger likevel å gi klar beskjed om at det er fullstendig uakseptabelt at de må vente en stund i bilen.

- Ventetider blir først og fremst et problem når folk ikke møter til tiden, men velger å komme til helt andre tider. Det er også noen som kommer mens de ansatte har lunsjpause, og som reagerer på at køen da står stille. Det gjør den jo, men vi må nesten ha mulighet til å ta en spisepause i løpet av dagen. Det er heller ingen som får tildelt time i det tidsrommet, sier Gossner.

Han minner om at man må bestille time også for å hente hurtigtester.

- Det er nødvendig for å ha litt forutsigbarhet og kunne fordele trafikken mest mulig jevnt ut over dagen. Når folk dukker opp uten time for å hente tester, økes risikoen for kødannelse, sier han.

Les om testing og prøvesvar her. 

Til toppen