Grønt nivå fra mandag

Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bildeBarnehager og skoler settes på grønt nivå fra mandag 24. januar.

Lav sykdomsbyrde

Det har kommuneoverlegen beslutta i samråd med kriseledelsen i dag.

- Vi ser at sykdomsbyrden for de unge er nokså lav. Vi har også fått etablert en god organisering for massetesting, og dette vil være vårt hovedtiltak i pandemihåndteringen nå, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Videregående skoler kan gå over til grønt nivå så fort de ønsker og senest førstkommende mandag. Barnehager og barne- og ungdomsskoler går over til grønt nivå fra mandag 24.januar.

Massetesting av elever og personell

Kommunen starter nå med massetesting av elever og personell i skole og barnehager. Testingen er et frivillig tilbud til alle. Det er sendt tester til skoler og barnehager.

Informasjon om hvordan massetestingen skal foregå er sendt direkte til elever og ansatte.

- Massetestingen er vårt hovedtiltak slik situasjonen er nå. Når vi går til grønt nivå, er det naturlig at smitten stiger. Vi må hele tiden vurdere hvilke konsekvenser en økning av smittede har for viktige funksjoner i samfunnet, sier Rygh Pedersen.

Kommuneoverlegen vil i samråd med kriseledelsen kontinuerlig vurdere hvilket trafikklys som er riktig for skoler og barnehager. Kommuneoverlegen kan også vurdere enkelte barnehager eller skoler til gult eller rødt nivå dersom smittesituasjonen tilsier det.