Gult nivå i barnehager og skoler etter nyttår

Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bildeDet blir gult nivå i skoler og barnehager i Tønsberg fra 4. januar. Videregående skoler er på rødt nivå.

Dette er i tråd med regjeringens anbefalinger og kriseledelsen i Tønsberg sin vurdering.

- Vi er glade for at elevene igjen kan få opplæringen sin fysisk på skolen. Samfunnet er avhengig av åpne skoler og barnehager for å kunne fungere normalt, og for å kunne oppdage barn og unge som strever, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Gult nivå vil normalt bety at barnehager og skoler er åpne, men enkelte avdelinger og klasser kan oppleve redusert tilbud på grunn av sykdom eller karantene blant ansatte.

Ber alle teste seg

Kommunen ber elever og ansatte i skole og barnehage om å ta en selvtest tidligst 24 timer før de kommer tilbake etter nyttår.

Kommunen sender informasjon direkte til foreldre og foresatte om hvor de kan hente selvtester.

Unntak fra smittekarantene i arbeidstiden

Ansatte i skoler og barnehager får, som øvrig samfunnskritisk personell i kommunen, unntak fra smittekarantene i arbeidstiden fra 1. januar 2022. Det ble klart i en pressemelding fra regjeringen 27. desember.

Lenke til pressemelding

Ansatte som har vært i nærkontakt med en smittet kan gå på jobb, men må teste seg døgn 3 og 7 etter nærkontakten. Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte er i samme husstand eller tilsvarende nær den som er smittet.