Håper å unngå nye koronatiltak

- Smittetallene er høyere enn vi liker, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim. Han minner om at folk må teste seg hvis de har symptomer på korona, og at alle må holde seg hjemme hvis de er syke. Samtidig oppfordrer han alle over 65 år til å takke ja til vaksinedose tre.

Smittetrenden er økende både i Færder og Tønsberg, og smittetallene er doblet fra forrige uke. Nå ber kommuneoverlegen folk om å ta forholdsregler.

- Pandemien er ikke over, og det er viktig at vi fortsatt følger de generelle smittevernrådene. Du må holde deg hjemme hvis du er syk, du bør fortsatt være nøye med håndhygienen, og du må teste deg hvis du har symptomer på koronasmitte, sier han.

Må utelukke korona

Nå florerer det også av sesongavhengige virus som kan gi symptomer som minner om koronasmitte. Opheim ber folk som blir syke om ikke å ta det for gitt at de er rammet av et ordinært forkjølelsesvirus.

- Den økningen vi ser nå skyldes i stor grad at mange viderefører smitten til familiemedlemmer eller andre i nære relasjoner. Hvis man blir syk, er det viktig å utelukke korona. Derfor er det så viktig at folk fortsetter å teste seg, sier han.

- Takk ja til vaksine!

Nå får alle over 65 år tilbud om en tredje vaksinedose. Opheim håper flest mulig vil takke ja til tilbudet.

- Hensikten med den tredje vaksinedosen er først og fremst å forlenge beskyttelsen og opprettholde effekten av vaksineringen. De nasjonale helsemyndighetene er tydelige i sin anbefaling, og det er viktig at den eldre delen av befolkningen er så godt beskyttet som mulig. Derfor vil jeg oppfordre alle som får tilbudet om å benytte seg av det, sier han.

Det vil fortløpende bli sendt ut innkalling til personer over 65 år når det har gått 6 måneder fra de fikk sin andre vaksinedose. Når man har fått tildelt time, kan man selv endre tidspunktet på helsenorge.no.

Les mer om tredje vaksinedose her.

Personer under 65 år som av ulike grunner er i risikogruppen, kan selv bestille time for å få den tredje vaksinedosen.

Les om tredje vaksinedose til mennesker med nedsatt immunforsvar her.