Koronavaksinen: må utsette timer til andre dose for innbyggere i kommunen

Koronavaksinen: må utsette timer til andre dose for innbyggere i kommunen

På grunn av endringer og prioritering i levering av vaksinedoser gjennom FHI, får Tønsberg kommune færre vaksinedoser enn forventet. -Konsekvensen blir at vi må flytte timene til de som allerede har fått sin første dose og har mindre enn 12 ukers intervall til andre dose, sier kommuneoverlege Per Kristian Opheim. Klikk for stort bilde 

Tønsberg kommune må flytte vaksinasjonstimer til innbyggere som allerede har fått sin første vaksinasjon og har fått ny time til 2. dose med kortere intervall enn 12 uker (fra uke 30 og utover). 

Selve flyttingen av timene vil vi starte med allerede på tirsdag denne uka (uke 27). 

Svar via Helsenorge.no

-Vi ber om at alle som kan, svarer på endring av timen elektronisk via helsenorge.no, og ikke per telefon, da vi opplever stor pågang der, informerer kommuneoverlege i Tønsberg, Per Kristian Opheim.

-Dersom du er i tvil om når timen din er, så er det timen oppsatt på Helsenorge.no som du skal forholde deg til, opplyser Opheim.


Hvem gjelder det?

Hvis du er vaksinert med dose 1 og allerede har fått ny time til dose 2 i uke 30 eller senere, vil du få en utsettelse av timen din via tekstmelding eller helsenorge.no

Hva betyr det for meg? 

Du vil først motta en kansellering av den opprinnelige timen din. Litt tid etter dette, vil du motta en ny innkalling til en ny dato.
 

  • Dersom den nye timen passer, bekrefter du timen elektronisk via Helsenorge.no.
  • Hvis timen ikke passer, bekrefter du timen elektronisk via Helsenorge.no. Ta deretter kontakt to til tre uker før oppsatt time per telefon 33 31 04 10 for å avtale ny time som passer. 


Unntak for utenlandsstudenter og sjøfolk som jobber i turnus.

 

  • De fleste studenter som har avtale om kortere intervall på dose 2 vil motta en senere dato i denne omleggingen.
  • Vi har lister på hvem som har sendt inn dokumentasjon på studieplass i utlandet, og de det gjelder vil motta ytterligere en endring til tidligere dato. 
  • Vi kan også gjøre tilpasninger til sjøfolk som jobber i turnus. Ta i dette tilfellet kontakt med oss på e-post vaksine@tonsberg.kommune.no
Til toppen