Letter på tiltakene

Kriseledelsen i Tønsberg kommune møtes fredag morgen for å vurdere de nye tiltakene og situasjonen i Tønsberg.

Nasjonalt krav om gult nivå i skoler og barnehager fjernes, skjenking til klokken 23.00 og nye karanteneregler er noen av lettelsene regjeringen presenterte på en pressekonferanse 13. januar.

Justering av de nasjonale tiltakene er basert på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Tiltakene skal vurderes på nytt i starten av februar.

Viktige endringer i de nye nasjonale tiltakene:

• Øvrige nærkontakter har ikke lenger karanteneplikt, men anbefales å teste seg tre dager etter nærkontakt, og ny test to dager senere.
  • Skjenkestopp fra klokken 23.00 på steder med skjenkebevilling, og man må senest klokken 23.30 slutte å drikke alkohol på skjenkestedet.
  • Offentlige arrangementer innendørs med faste tilviste plasser øker til maks 200 personer.
  • Regjeringen opphever det nasjonale kravet om gult nivå i skoler og barnehager, men anbefaler å beholde nivået der smittenivået tilsier det.
  • Krav til nasjonalt tiltaksnivå på rødt i videregående skoler oppheves.

Lenke til fullstendig oversikt over de nasjonale tiltakene
Lenke til oversikt over lokale regler og retningslinjer i Tønsberg kommune