Nå får 16 og 17-åringer tilbud om vaksine

Innkallinger til vaksinering sendes via Helsenorge.no eller SMS. Vi ber alle om å bekrefte timen sin så raskt som mulig elektronisk. Om den ikke passer, kan du flytte den på Helsenorge.no, etter at den er bekreftet. Om du ikke får innkalling, har problemer med flytting eller lurer på noe - ring 33 31 04 10.

Bilde av sprøyte - Klikk for stort bilde

Når og hvordan?

- I dag sender vi vaksineinnkalling til 1.355 16- og 17-åringer. Vi samler alle i denne gruppen på to dager, 31. august og 1. september. De innkalles i tidsrommet 17.00 til 21.00 for at vaksineringen skal gi minst mulig fravær fra skolen, forteller kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

Vi ber om at alle bekrefter timen sin så raskt som mulig elektronisk. Om den ikke passer, kan du flytte den på Helsenorge.no. Da må du først bekrefte timen du har fått tildelt og deretter flytte denne. Om du ikke får innkalling, har problemer med å bekrefte eller flytte din time, eller du lurer på noe - ring 33 31 04 10.

Etter anbefaling fra FHI vil vi disse dagene gi vaksinen fra Pfizer til 16- og 17-åringer. Vi kan ikke garantere Pfizer til denne aldersgruppen på andre vaksinedager i vaksinehallen.

Alle som skal få vaksine må ha med legitimasjon. Mer informasjon om hvordan vaksinen settes kan du se i denne filmen.

Time for dose 2 får man etter at vaksinedose 1 er satt. Denne settes etter FHIs anbefalte intervall.

Husk samtykke til vaksinering!

Alle som er fylt 16 år på dagen vaksinen gis, kan selv samtykke til at de får vaksinen.

De som ikke er fylt 16 år, må ha samtykke fra foreldre/foresatte. Samtykkeskjema må da være utfylt og tas med til vaksinehallen. Vi kan ikke gi vaksine til noen under 16 år uten utfylt samtykkeskjema.

Klikk her for å laste ned samtykkeskjema (PDF, 553 kB).

Resttimer

16- og 17-åringer som ikke kan møte opp de fastsatte dagene vil kunne sette seg opp på resttimer som er åpne for alle. På dagene med resttimer kan vi kun garantere Pfizer til 04 og 05 kullet. De som er født i 2003 eller tidligere får enten Moderna eller Pfizer disse dagene.

Studenter

Studenter ved Bakkenteigen som har bosted i annen kommune, og som har meldt seg opp til vaksinering med dose 2 i Tønsberg kommune, vil bli kalt inn tilsvarende dager som 16- og 17-åringer.