Nå kan «alle» bestille koronatest via Helsenorge.no

Fra og med i dag kan du bestille time for koronatest i Tønsberg via Helsenorge.no, uansett hvilken kommune du bor i. Du kan også bestille test for barn under 12 år og time i beredskapsbilen via Helsenorge.no.

Enklere for publikum og kommunen

Tidligere har det vært ikke mindre enn tre fremgangsmåter for å bestille test-time. Innbyggere i Tønsberg, Færder og Holmestrand har hatt mulighet til å bestille via Helsenorge.no, mens innbyggere i andre kommuner måtte bestille via Helseboka. I tillegg har det vært mulig for alle å bestille time via telefon.

Portrettbilde av kommuneoverlege Per Kristian Opheim med rådhuset i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeKommuneoverlege Per Kristian Opheim- Nå blir det enklere både for publikum og oss. De aller fleste kan nå bestille time via én og samme digitale løsning – Helsenorge.no, forteller kommuneoverlege Per Kristian Opheim.

De eneste som ikke kan benytte Helsenorge.no for bestilling av time er de som ikke har tilgang til MinID / BankID. De må fortsatt benytte telefon. Det samme gjelder dersom du skal bestille time til andre voksne enn deg selv, eller barn som du ikke har tilgang til i Helsenorge.no.

Også mulig å bestille time i beredskapsbilen

Nytt er det også at det nå er mulig å bestille time for testing i beredskapsbilen. Timebestillingene åpnes hver morgen, når kommunen vet hvor beredskapsbilen skal være.

- Frem til nå har all registrering blitt gjort manuelt ved oppmøte ved beredskapsbilen. Dette tar mye tid, noe som verken publikum eller våre ansatte er tjent med. Med booking i forkant vil alle parter kunne spare tid, sier kommuneoverlegen.

Han forsikrer samtidig om at muligheten for drop-in opprettholdes.

- Vi skjønner at mange syns det er fint å bare kunne stikke innom, og vi vil holde terskelen for å teste seg så lav som mulig. Derfor opprettholder vi muligheten for testing uten forhåndsbestilling i beredskapsbilen, sier Opheim.

Han gir samtidig et tips som også kan være lurt for de som bare stikker innom uten forhåndsbestilling. Er det kø i beredskapsbilen, kan du bruke timebestillingen til å registrere deg mens du står i kø. Da sparer du tid når det blir din tur.

Slik bestiller du time for testing

Bestilling av test-time gjøres via Helsenorge.no. Her velger du mellom test for voksen, test for barn under 12 år (barnerommet), eller test i beredskapsbilen.

Det er også mulig å bestille time for testing ved å ringe tlf. 33 31 04 00.

Klikk her for mer informasjon om koronatesting.