Opphever forskrift om arrangementer – ber alle følge nasjonale retningslinjer

Kriseledelsen har i dag opphevet den lokale forskriften om forbud mot arrangementer med deltakere fra andre kommuner som ble innført 1. februar.
Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bildeOrdfører Anne Rygh Pedersen Helene Moe Slinning

- Det betyr likevel ikke at det er fritt frem for arrangementer med deltakere fra flere kommuner. Vi ber alle følge de nasjonale retningslinjene som sier det samme som vår forskrift, forklarer ordfører Anne Rygh Pedersen.

Kommunens forskrift kom fordi det ble planlagt arrangementer i Tønsberg med deltakere fra flere steder i landet til tross for regjeringens føringer.

- Vi følger situasjonen tett, og ser vi at det dukker opp arrangementer som ikke følger regjeringens føringer, vil vi se nærmere på disse, sier Rygh Pedersen.

Bør utsette eller avlyse

Regjeringen sier at de fleste arrangementer bør utsettes eller avlyses. Dersom et arrangement likevel må avholdes gjelder følgende:

• Maks ti personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Dersom den private sammenkomsten er utendørs, er grensen 20 personer.
  • Maks ti personer på innendørs arrangement, likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
  • I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert.
  • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, likevel 600 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.
  • Arrangementer utsettes dersom de samler personer fra flere kommuner.

Mer informasjon om arrangementer og øvrige nasjonale føringer finner du her:

Meld fra om lokale arrangementer

Kommunen ber alle som skal gjennomføre arrangementer for over 20 deltakere om å melde fra.

- Vi ønsker å ha en god oversikt over hva som arrangeres i byen, det er en del av vår løpende risikovurdering. Dessuten ønsker vi å kunne gi god veiledning til de som skal arrangere, og det får vi muligheten til ved at de melder inn til kommunen, forklarer ordfører Anne Rygh Pedersen.

Skal du arrangere noe i tiden frem over? Meld i fra her:

arrangementer@tonsberg.kommune.no