Rekordtesting i helga

Klikk for stort bilde Søndag ble 2419 mennesker testet på teststasjonen på Stensarmen. Fredag testet vi 1525, lørdag 1867 og søndag 2419 personer. Til sammen har 9430 personer testet seg i løpet av forrige uke.

Ti prosent av befolkningen

Tønsberg kommune tester innbyggere fra Holmestrand og Færder kommune i tillegg til våre egne.

Ser vi kun på Tønsberggensere har omtrent ti prosent av alle innbyggere blitt testet i løpet av uka. Statlige myndigheter ba kommunene planlegge for å kunne teste fem prosent av befolkningen på en uke ved større utbrudd. Tønsberg kommune testet altså dobbelt så mange på en uke.

- Det er viktig for oss å få testa flest mulig for å få en oversikt over smitten i Tønsberg akkurat nå. Tusen takk til hver og en av dere som har tatt testen, og til alle på teststasjonen, labfolk og smittesporerne våre – dette er strålende lagarbeid, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Prøvene til Oslo Universitetssykehus

Fra i dag går testprøvene til Oslo universitetssykehus fordi Sykehuset i Vestfold har for stort arbeidspress på seg nå.

Da vil det ta litt lengre tid for oss å få prøvesvar.