Slutt på drop-in testing i beredskapsbilen inntil videre

Slutt på drop-in testing i beredskapsbilen inntil videre

Beredskapsbilen skal nå brukes til testing ved barnehager og skoler og vil derfor ikke lenger være tilgjengelig for drop-in testing.

Bilde av beredskapsbilen på brygga i Tønsberg. - Klikk for stort bilde  

Har testet nesten 5.000 personer

- Siden oppstarten i april har beredskapsbilen testet 4.753 personer. Som oftest er det både utført hurtigtest og PCR-test. Dette er tall vi er veldig godt fornøyd med, vi er veldig glade for at så mange har testet seg i beredskapsbilen, sier Per Kristian Opheim, kommuneoverlege i Tønsberg kommune.

Til tross for at tilbudet har vært populært må det nå stenges, i hvert fall inntil videre. Dette er fordi beredskapsbilen skal brukes til å støtte opp under de nye testregimene på barnehager og skoler.

- Vi ønsket økt tilgjengelighet for testing gjennom sommeren. Nå prioriterer vi barn og unge slik at de skal få vært mest mulig tilstede i barnehage og skole, sier kommuneoverlegen.

Han minner også om at det fortsatt er lett å få testet seg.

- Selv om det ikke er åpent for drop-in på testklinikken er det enkelt å bestille time via Helsenorge.no. Så det er fortsatt gode muligheter for å teste seg, sier Opheim.

Slik bestiller du testtime

Testing foregår i testklinikken på Stensarmen 9 og du bestiller time via Helsenorge.no. På testklinikken tar du alltid PCR-test, men du kan også be om hurtigtest.

Klikk her for å bestille time for test

Her velger du mellom test for voksen, eller test for barn under 12 år (barnerommet).

De som ikke har tilgang til MinID / BankID kan ringe 33 31 04 00 for å bestille time. Det samme gjelder dersom du skal bestille time til andre voksne enn deg selv, eller barn som du ikke har tilgang til i Helsenorge.no.

Til toppen