Snart åpner drop-inn vaksinering

Fredag denne uken, kan du få vaksine uten å bestille time. -Da åpner vi for drop-inn vaksinering i Farmandstredet, kan kommuneoverlege Per Kristian Opheim fortelle. Stedet er 3. etasje i glassgården, rett ved "Jordbærpikene".  -Vi er glade for å gjøre det enda enklere å få vaksine for de som fortsatt mangler en eller begge dosene, sier kommuneoverlegen fornøyd.

Foreløpig er det kun innbyggerne i Tønsberg kommune, og studenter som har flyttet hit, som kan komme på drop-inn. -Når kommunene rundt oss er ferdige med sin hovedvaksinering, åpner vi for alle, opplyser Opheim.

Legitimasjon og koronapass

Opheim minner om å ta med legitimasjon. -Vi vil også be om å få se koronapasset som du finner ved å logge inn på helsenorge.no. Det er for å sikre at vi ikke gir ekstra doser til de som har fått 2. dose.

5 dager i uka

Vaksineringen i Farmandstredet har åpent 5 dager i uka. Mandag, tirsdag, onsdag, fredag og lørdag, kl. 10.30 - 17.30.

Drop-inn i vaksinehallen

Fra neste uke, torsdag 9. september, vil vi også ha drop-inn tilbud i vaksinehallen (Messehall B) fra kl 08.30 - 15.30. Det betyr at vi har et åpent vaksinetilbud 6 dager i uken, når vi legger til dagene i Farmandstredet. Drop-inn tilbudet i Farmandstredet varer ut uke 41 og i vaksinehallen holder vi på ut oktober etter dagens planer, sier Opheim.

Mest Moderna

-Mange vil sikkert vite hvilken vaksinetype vi vaksinerer med nå, og det er stort sett Moderna, kan Opheim fortelle. Men det er mulig vi får inn andre typer også, men det vet vi ikke enda.

Ny fase i vaksineringsarbeidet

90 % av innbyggerne i Tønsberg, over 18 år, har fått første dose og 80 % er fullvaksinerte. Denne uken vaksinerer vi 16- og 17 åringene. Det betyr at vi snart er i mål med hovedvaksineringen og kan gå over i en ny fase. Nå ønsker vi å fange opp de som av en eller annen grunn ikke har fått vaksinert seg, og gjøre det så enkelt som mulig for dem. Målet er jo at flest mulig blir vaksinert, slik at færrest mulig blir smittet, avslutter kommuneoverlege Opheim.