Stenger gjestebrygga og campingplasser frem til 6. april

Det ble enstemmig vedtatt da formannskapet behandlet en lokal covid-19-forskrift på et ekstraordinært møte i dag.

Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bilde Helene Moe Slinning

Forsterker tiltakene

Tønsberg kommune har de mest omfattende nasjonale tiltakene etter covid-19-forskriften kapitel 5A, som ble innført 5. mars.

Denne forskriften regulerer imidlertid ikke camping, gjestehavner eller bobilparkering, og kommunen må derfor selv innføre lokale tiltak rundt dette.

- Smittesituasjonen vi står i på Østlandet og i Tønsberg gjør det nødvendig å forsterke tiltakene i forbindelse med påske og starten på camping-, båt- og bobilsesong, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Forskriften trer i kraft straks og gjelder til og med 6. april klokken 24.00.

Lenke til forskriften (PDF, 794 kB)

Forebygge og hindre smittespredning

Forskriften sier at det ikke er tillatt med camping uten eget wc, bad og kjøkken. Sanitæranlegg og fellesanlegg på campingplasser holdes stengt og bobilparkering og lignende holdes stengt. Det er ikke tillatt å være fortøyd på kaier og gjestehavn mellom kl. 20.00 og 08.00.

- Dette gjør vi for å forebygge og hindre smittespredning av covid-19. Forbudene skal bidra til at vi ikke får store ansamlinger av folk i påsken, noe som kan bidra til ytterligere smittespredning og en økt belastning for de kommunale helse- og omsorgstjenestene, sier Rygh Pedersen.

Kommunens kriseledelse og rådmannen anbefaler tiltakene i forskriften for å holde smittetrykket nede.

- Camping, båt og bobil er aktiviteter som samler mange personer fra ulike steder og i nærheten av hverandre. Vi håper å redusere sosiale ansamlinger når vi stenger bobilparkeringene, campingplasser og overnatting ved kommunens kaier, sier rådmann Egil Johansen.

Dette gjelder i Tønsberg nå

Forbudt å fortøye ved kommunale kaier og brygger

• For fritidsbåter og lignende fartøy som ikke er yrkesfartøy er det forbudt å fortøye ved kommunale kaier og brygger, inkludert gjestehavner mellom kl. 20.00 og kl. 08.00.
  • Sanitæranlegg i gjestehavner holdes stengt.
  • Forbudet gjelder ikke fritidsbåter og fartøy som har fast leieavtale om kai- eller båtplass.

Stenger campingplasser

• Alle campingplasser i kommunen skal holde stengt for all camping og utleie.
  • Utleie av hytter og leiligheter som har eget bad/wc/kjøkken er likevel tillatt.
  • Alle sanitæranlegg og fellesanlegg ved campingplasser skal holdes stengt.
  • Tømmestasjoner kan holdes åpne.
  • Eiere av campingvogner o.l. kan ivareta nødvendig vedlikehold og tilsyn ved dagsbesøk uten overnatting mellom kl. 08.00 og 17.00.

Forbudt å bruke bobilcamping og oppstillingsplasser for bobil

• All bruk av bobilcamping og oppstillingsplasser for bobil er forbudt.