Vaksinert et annet sted – si nei til vår innkalling!

Vi har ikke oversikt over innbyggere i Tønsberg kommune som har fått vaksinedose 1 et annet sted (for eksempel gjennom arbeidsgivere som sykehus, eller andre kommuner). Derfor kan disse bli innkalt igjen av oss. Er du allerede er vaksinert av andre enn Tønsberg kommune må du takke nei hvis du får innkalling fra oss!

Vet ikke hvilke vaksiner som kan «blandes»

Har du fått vaksinedose 1 et annet sted og får innkalling fra oss, må du takke nei til innkallingen. Dette er ikke innkalling til dose 2. Det vil snart komme et eget valg når du får innkalling - «Jeg har fått vaksine annet sted».

Grunnen til at du ikke kan ta dette som dose 2 er at vi ikke har oversikt over hvilken vaksinetype du har fått, og vi vet pr. nå heller ikke hvilke vaksiner vi kan «blande». Derfor skal du få dose 2 fra den samme som du fikk dose 1 fra.

Har du fått Astra Zeneca vaksine og lurer på dose 2?

I tilfeller der det er brukt vaksinen fra Astra Zeneca (AZ) som dose 1 er det den virksomheten/kommunen som har gitt dose 1 som får tilsendt erstatningsvaksine for dose 2 fra FHI og som skal innkalle deg.

De som fikk dose 1 med vaksine fra AZ fra Tønsberg kommune, vil få informasjon så raskt vi får den fra FHI. Vi har valgt og ikke avlyse timen enda, for å forhåpentligvis kunne gi ny time og informasjon samtidig.