Vil forlenge tiltakene i Tønsberg

Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bilde Helene Moe Slinning Statsforvalteren anbefaler Tønsberg og resten av Vestfold-kommunene å videreføre de strenge koronatiltakene til 11. april.

Har hatt effekt

Det ble klart på et møte mellom kommunene i Vestfold og statsforvalteren i dag.

- Jeg er glad for at et samlet Vestfold gikk for dette, og tror det er det beste vi kan gjøre nå for å hindre en oppblomstring av smitte. Vi ser at tiltakene vi har innført har en effekt, men det er fortsatt mye smitte i kommunen, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Statsforvalteren sender søknad om forlengelse av tiltakene til helsedepartementet i dag, og det er forventet at regjeringen avgjør saken de nærmeste dagene.

Formannskapet har fått en skriftlig orientering om saken.

Strengeste nivå

Det betyr at Tønsberg fortsatt er på de strengeste tiltakene i koronaforskriften, kapittel 5A. Dette innebærer blant annet stenging av butikker og fritidsaktiviteter.

Lenke til forskriften

Slik har det vært i Tønsberg siden den regionale forskriften trådte i kraft, og kommunen stengte ned 4. mars.

- Jeg forstår at mange begynner å bli lei av å leve med så mange restriksjoner, men erfaringene våre viser at smitten øker etter ferier så jeg tror det er klokt å holde fast ved tiltakene en uke ekstra, sier Rygh Pedersen.

Det vil bli gjort en ny vurdering av situasjonen uka etter påskeferien.

Viderefører lokal forskrift

I tillegg til den regionale forskriften har Tønsberg også innført lokal forskrift om stenging av båthavner, campingplasser og bobilparkeringer.

Mer om den lokale forskriften her

Kriseledelsen og rådmannen sin vurdering er at dette også videreføres til 11. april på grunn av smittetrykket i kommunen.

Det foreslås også en utvidelse av ventekaranteneplikten for personer som kommuneoverlegen vurderer har vært utsatt for smitte og selv kan være smittebærer i forskriften fra 27. mars.

Formannskapet skal ha en skriftlig behandling om videreføring og utvidelse av den lokale forskriften i løpet av dagen.

Her kan du lese saksfremlegget til formannskapet (PDF) (PDF, 434 kB)