Vil tilby vaksinedose 3 til personer med nedsatt immunforsvar

Regjeringen har besluttet å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om å tilby en tredje dose koronavaksine til pasienter med alvorlig svekket immunforsvar. Mer informasjon om hvordan vi vil rigge vaksineringen av disse gruppene vil komme i uke 38.

Bilde av sprøyte - Klikk for stort bilde

Hvem skal få tilbudet?

FHI opplyser at de som vil bli vurdert for tilbud om en tredje vaksinedose er pasienter i følgende grupper:

• Transplanterte
  • Alvorlig og moderat medfødt immunsvikt
  • Ved aktiv behandling mot kreft
  • Alvorlig nyresvikt og behov for dialyse
  • Redusert immunforsvar som følge av HIV-infeksjon
  • Pågående betydelig immunsuppressiv behandling av annen årsak der indikasjon er vurdert av spesialisthelsetjenesten. Dette er en sammensatt gruppe og krever individuell vurdering.
  • Pasienter som av ansvarlig legespesialist anser å ha svært nedsatt immunforsvar og som ikke inngår i en av gruppene ovenfor.

- I Tønsberg kommune er det potensielt opp mot 2.200 personer som tilhører disse gruppene. Vi jobber nå med å få oversikt over alle disse og planlegge vaksineringen. Mer informasjon vil komme i uke 38, forteller kommuneoverlege Per Kristian Opheim.