Vaksinering

Kort fortalt

• Vaksine er gratis.
  • Alle innbyggere i Tønsberg kan bestille time for oppfriskningsdose (dose 3) av koronavaksinen.
  • Du kan bestille og endre vaksinetime via Helsenorge.no
  • Vi har drop-inn vaksinering i Farmandsstredet og Messehall B for deg som trenger dose 1 eller dose 2.
  • I Messehall B vaksinerer vi også etter avtale. Blant annet de som trenger oppfriskningsdose.

Snarveier til tema i artikkelen

Drop-in vaksinering i Farmandstredet og Messehall B

Drop-in vaksinering er åpent for alle over 16 år og som ønsker å ta vaksinedose 1 eller dose 2.

Åpningstider januar 2022

Farmandstredet (3. etasje ved Jordbærpikene)
Tirsdag, onsdag og lørdag, kl. 10.30 - 17.30.

Messehall B (Stenmalveien 30)
3. januar - 16. januar: tirsdag kl 13.00-20.00. Alle andre dager kl. 08.30-15.30.

17. januar - 30. januar: tirsdag kl 13.00-20.00. Onsdag og torsdag kl. 08.30-15.30.

Viktig å huske før du kommer

Skal du ta vaksinedose to, må det ha gått minimum 28 dager fra dose 1. Ta med ditt koronasertifikat (finnes på Helsenorge.no), slik at vi kan se at intervallet er riktig.

Alle må huske å ta med legitimasjon!

Bestille og endre vaksinetime

• Oppmøte for avtalte vaksinetimer er Messehall B, Stenmalveien 30.
  • Alle eksisterende timeavtaler kan endres via Helsenorge.no.

Når det gjelder bestilling av ny time gjelder følgende:

Dose 1

Alle fra 12 år og oppover kan bestille time via Helsenorge.no

Dose 2

Alle fra 16 år og oppover kan bestille time via Helsenorge.no

Merk at 16 og 17 åringer skal ha et intervall på minimum 8 uker fra dose 1 til dose 2, og at de som 18 år eller eldre trenger minimum 4 uker fra dose 1 til dose 2.

Dose 3

Alle innbyggere i Tønsberg kan bestille time for dose 3 via Helsenorge.no, så fremt det er minimum 20 uker siden dose 2.

Dersom du ikke bestiller time selv, vil du etter hvert motta en innkalling fra kommunen. Vi ber om at timen bekreftes så raskt som mulig. Hvis tidspunktet for timen ikke passer, kan du selv bestille ny time på helsenorge.no. Dersom du bestiller ny time, vil den gamle slettes.

I tillegg kan alt helsepersonell, som er meldt inn fra sin arbeidsgiver, bestille time for dose 3 via Helsenorge.no, så fremt det er minimum 20 uker siden dose 2.

Personer med nedsatt immunforsvar, som har meldt seg inn via kommunes innmelding på nettsiden kan også bestille time via Helsenorge.no.

Dose 3 gis ikke som drop-in.

Dersom du ikke får bestilt eller endret time via Helsenorge.no kan du kontakte vaksinekontoret på e-post: vaksine@tonsberg.kommune.no eller på telefonnummer 33 31 04 10 (åpningstid 08.30 - 15.00 hverdager, 09.00 til 14.00 i helger / røde dager).

Kontakt oss

Har du spørsmål kan du ringe 33 31 04 10 (åpningstid 08.30 - 15.00 hverdager, 09.00 til 14.00 i helger / røde dager)

Vaksinetyper

Vi bruker vaksiner fra Pfizer og Moderna. Du kan velge selv hvilken av disse du vil ha. Begge vaksinene er gode. Det er uproblematisk å kombinere disse

Vaksinering av 5-11 åringer og dose to til 12-15-åringer

Vi tilbyr nå vaksine til 5-11 åringer og dose to til 12-15 åringer. De som har gjennomgått Covid-19 (positiv PCR test) skal ikke vaksineres.

Vi må ha samtykke fra begge foreldrene for å kunne gi vaksine til denne aldersgruppen. Fyll ut samtykkeskjemaet under og pass på at barnet tar det med seg til vaksinetimen. For å bestille time kan du bruke skjemaet for bestilling.

Samtykkeskjema som må fylles ut av foresatte

Skjema for å bestille time for vaksinering av 5-11 åringer og dose to til 12-15-åringer

Se nyhetssak om vaksine for barn 5-11 år

Avbestilling

Hvis du ikke har mulighet til å komme til timen du har fått, må vi ha beskjed. Ring 33 31 04 10 (åpningstid 08.30 - 15.00 hverdager, 09.00 til 14.00 i helger / røde dager).

Film som viser hvordan vaksineringen gjennomføres i Messehallen