- Må gjøre det vi kan for å hindre ny smittebølge

Ordfører Anne Rygh Pedersen - Klikk for stort bilde Helene Moe Slinning  Regjeringen kom med nye og forsterkede smittevernstiltak søndag kveld. Ikke ha besøk hjemme, reis kun hvis det er helt nødvendig og hjemmekontor for alle som har mulighet, er noen av tiltakene.

- Det er en tydelig beskjed til oss om at vi nå må ha mindre sosial omgang en periode, og sammen bidra til at smitten ikke utvikler seg videre. Vi må alle sammen gjøre alt vi kan for å hindre en ny eventuell smittebølge, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Lenke til fullstendig liste over tiltakene fra regjeringen

Sosial pause

Kriseledelsen i Tønsberg kommune iverksatte rødt nivå på ungdomsskoler og pause i innendørs fritidsaktiviteter i tråd med regjeringens anbefaling søndag kveld.

På dagens møte i kriseledelsen ble ytterligere tiltak, deriblant påbud om munnbind, diskutert.

- Kriseledelsen oppfordrer sterkt til bruk av munnbind på offentlige steder der det er vanskelig å holde en meters avstand, men vi innfører ikke et påbud per i dag, forteller Rygh Pedersen.

Ordføreren understreker at dette og andre tiltak vurderes fortløpende.

- Kommunens kriseledelse følger korona-utviklingen nøye og vil vurdere ytterligere tiltak dersom smittesituasjonen i kommunen skulle tilsi det, eller at det kommer nye nasjonale føringer, sier hun.

Stabilt smittetrykk

Smittetrykket i Tønsberg defineres av kriseledelsen som stabilt.

- Vi har ikke samme økning i smitte som andre deler av fylket vårt, og tilstanden i Tønsberg er nokså stabil. Vi er spent på hvordan tallene ser ut etter testingen som nå foregår i etterkant av jule- og nyttårsfeiringen, sier Rygh Pedersen.

Da kriseledelsen startet sitt møte klokken 10.00 i dag, var det allerede registrert 400 som ønsket å teste seg for korona ved kommunens testklinikk.