Mobilitetsuka 2021 er i gang!

16. til 22. september tråkker vi til med mobilitetsuka for sjette året på rad i Tønsberg kommune. Målet er å bytte ut bilen med sykkel, kollektivtrafikk eller bena for å komme seg til jobb. Blir du med? Bilde av kvinne som sykler i Stoltenbergparken om sommeren. - Klikk for stort bilde Tønsberg kommune

Årets tema for mobilitetsuka er "Hold deg sunn - reis bærekraftig". Sammen med folk over hele Europa blir vi oppfordret til å prøve alternativer til bilkjøring. Det finnes mange alternativer til bil, og under mobilitetsuka utfordres du til å bytte ut noen av bilturene med sykkel, buss eller en gåtur. Les mer om Europeisk mobilitetsuke her.

Hva skjer i Mobilitetsuka 2021?

For å legge til rette og inspirere til bilfri mobilitetsuke, kan du blant annet benytte deg av gratis sykkelparkering, delta i konkurranse med fine sykkelpremier, og låne av el-sykkel i opptil to uker.

• Instagram konkurranse: #sykkelitønsberg

Vi kjører en konkurranse på Instagram for alle innbyggerne i Tønsberg kommune, #sykkelitønsberg
    Vis oss ditt beste bilde på sykkelen i Tønsberg kommune!

Del og tag et bilde av deg selv eller familien på sykkel i Tønsberg kommune med hashtaggen #sykkelitønsberg på Instagram, og du kan vinne valgfritt sykkelutstyr, sykkelservice og gratis sykkelparkering i en måned.

• Gratis utlån av el-sykler i Tønsberg og på Re
    I 2020 kjøpte Tønsberg kommune inn el-sykler for gratis utlån til innbyggerne. Tilbudet har vært veldig populært, og syklene er mye utlånt. Dette tilbudet gjelder fortsatt. I 2021 er tilbudet utvidet med utlån av lastesykler, samt utlån av sykler på Revetal på Sport 1.

Syklene kan lånes gratis i opptil to uker av gangen. Elsyklene i Tønsberg leies ut via Skaperverket, og syklene på Revetal leies ut av Sport 1.

• Smart & Trygg sykkelparkering - gratis parkering under hele mobilitetsuka
    Kommunen tilbyr gratis og parkering av sykler i sykkelgarasjene som ligger i Prestegata og på Farmandstorvet.

For å bruke sykkelparkeringen selv må du laste ned appen "Safebikely" i din app-butikk.

I mobilitetsuka blir det gratis å parkere sykkelen her! Bikely

• Bilfri dag, onsdag 22. september
    Den internasjonale bilfrie dagen er 22. september. På denne dagen, oppfordrer vi alle som bor i gang-, sykkel eller kollektivavstand til jobb å la bilen stå denne dagen.

Målet er å oppmuntre folk til å være mindre avhengig bil og å få folk til å prøve nye alternativer. Kanskje du kan sykle til jobben likevel, eller til andre gjøremål?