Nå kan du låne bøker ved togstasjonen!

Nå kan du låne bøker ved togstasjonen!

Lesekiosk - Klikk for stort bildeSlik ser lesekiosken ut innvendig. I dag har de gamle telefonkioskene ved togstasjonen fått nytt innhold - bøker! I "lesekioskene" kan du låne bøker gratis eller legge igjen en bok du har hatt glede av. På den måten skal gode leseopplevelser bli lettere tilgjengelig for folk i Tønsberg.

Ta en bok - gi en bok!

De nye lesekioskene er et resultat av et samarbeid mellom Foreningen les! og Sparebankstiftelsen, og Tønsberg og Færder bibliotek er fadder for lesekioskene i Tønsberg. I kioskene finner du bøker i de fleste sjangre som du kan låne gratis. Det er også mulig å legge igjen bøker du selv har hatt glede av. På den måten kan gode litterære opplevelser deles!

Ordfører Anne Rygh Pedersen viser fram de nye lesekioskene - Klikk for stort bildeOrdfører Anne Rygh Pedersen viser fram de nye lesekioskene - Alt som gjør at folk lese flere bøker heier jeg på, sa ordfører Anne Rygh Pedersen på den offisielle åpningen. Hun tror lesekioskene kommer til å bidra til å gjøre gode leseopplevelser lett tilgjengelig for det norske folk. 

- Jeg tror lesing gjør oss smartere og mer kreative. Og kanskje det aller viktigste: Lesing gir underholdning, avkobling, og er et gode i seg selv, fortsatte ordføreren før hun klippet snoren og offisielt åpnet lesekioskene.

Biblioteket skal følge opp kioskene

- Noen ganger er biblioteket en telefonkiosk, sa Tone Moseid, bibliotekssjef for Tønsberg og Færder bibliotek. Som fadder for lesekioskene vil biblioteket ha ansvar for å følge opp at kioskene alltid er godt utrustet med bøker. De vil jevnlig se til kioskene og sørge for at de både blir vedlikeholdt og etterfylt med bøker ved behov.

Til toppen