Ny smitte i Tønsberg

En elev ved Greveskogen videregående skole og en ansatt ved Senter for forebygging er smittet med covid-19.

En elev ved Greveskogen videregående skole, hjemboende i Holmestrand, er smittet med covid-19. Elever og lærere ved skolen som har vært i nærkontakt med vedkommende (19 stykker), er satt i karantene.

Den syke eleven har også bodd på Grand appartements forrige uke. 20 av 24 personer med bosted her er satt i karantene. Smittesporerene jobber fortsatt med å få kontakt med alle beboere som har vært i kontakt med eleven.

Krevende smittesporing

-Vi har kommet langt i smittesporingen, og mange er allerede satt i karantene. Dette er et krevende smittesporearbeid, og vi jobber på spreng for å få kontakt med alle involverte. Det er veldig viktig at folk svarer telefonen selv om det er ukjente nummer som ringer, det kan være at smittesporerene har viktig informasjon til deg, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Eleven det er snakk om har tatt buss fra sentrum til Eik til skolen i uke 36. Vi ber folk som har vært på disse rutene om å være litt ekstra obs på symptomer. Tønsberg kommune har kontakt med Vestfold og Telemark fylkeskommune i forbindelse med saken.

Den smittede eleven har nærkontakter som settes i karantene både i Sandefjord, Færder og Holmestrand kommune, i tillegg til Tønsberg

Stenger bolig for smittevask

Det er også en bekreftet en smittet på Senter for forebygging som er en avlastningsbolig på Tolvsrød. Den smittede er ansatt ved boligen. Ansatte og brukere av avlastningsboligen settes i karantene, og boligen stenges ned for smittevask. Den smittede har deltatt i en yoga-gruppe og fikk symptomer senere samme dag. Smittesporerene jobber nå med å kontakte medlemmer av denne

Tønsberg kommune har ekstra kriseledelsesmøter gjennom helgen for å følge opp situasjonen med den nye smitten.