Nye besøksregler for sykehjem

Planlegger du å besøke noen på et av sykehjemmene våre i tiden fremover? Da kan det være greit å vite om de nye reglene for besøk.

Klikk for stort bildeKommunalsjef mestring og helse, Mette Vikan Andersen.

-Vi holder sykehjemmene våre fremdeles åpent for besøk, men nå som det er mer smitte rundt oss, ser vi et behov for å stramme inn på besøksreglene, sier kommunalsjef for Mestring og helse, Mette Vikan Andersen.

Av det nye som gjelder nå, er at du må ha på deg munnbind under hele besøket, du må holde minst 2 meter avstand både til beboer og personalet og det ikke lenger er lov å ta med seg sine på biltur eller til eget hjem.

-Vi ønsker å gjøre alt vi kan for å forhindre smitte inn til sykehjemmene våre, og da er vi avhengig av at alle tar smittevernsreglene alvorlig, påpeker hun videre.

Besøksregler for sykehjem

• Avtal besøk med avdelingen senest dagen før du kommer.
  • Sprit hendene dine grundig før og etter besøk.
  • Skriv deg inn i besøksloggen i resepsjonen eller på avdeling.
  • Har du forkjølelsessymptomer eller er i karantene skal du ikke komme på besøk.
  • Ved ankomst til sykehjemmet kontakt avdelingen og meld fra at du er her og vent til du blir hentet av personalet.
  • Pårørende skal ha på munnbind fra de blir hentet ved hoveddør til besøket er over.
  • Ta minst mulig på inventar/ møbler/ rekkverk.
  • Det er fortsatt kun mulig å være 2 personer samtidig innendørs og 4 personer utendørs.
  • Hold 2 meters avstand til den du besøker og til personalet. Avstand beskytter både deg selv og den du er glad i!
  • Besøkende skal kun oppholde seg på pasientens rom eller utendørs. Det er viktig å presisere at besøkende dessverre ikke kan være i fellesarealer.
  • Det kan forekomme ulike besøksordninger på de ulike sykehjemmene, som for eksempel tidspunkt. Dette avklares med den enkelte avdeling.
  • Ved kritisk sykdom gjelder andre regler, dette tas opp direkte med avdeling.
  • Pårørende vil ikke få servert kaffe og kan heller ikke medbringe mat og drikke annet enn til pasienten de besøker.
  • Pårørende kan ikke lenger ta med seg sine ut på biltur eller til eget hjem. Disse reglene er i tråd med nasjonale føringer.

Gå til oversikten over sykehjemmene i kommunen