Oppfriskningsdose (boosterdose) til alle over 65 år

Regjeringen har besluttet å tilby oppfriskningsdose (boosterdose) med Pfizer (Comirnaty) til alle over 65 år. Denne dosen kan gis tidligst 6 måneder etter at de har fått sin andre vaksinedose.Mann får covid-19 vaksine av kvinnelig helsepersonell - Klikk for stort bilde

Innkalling og gjennomføring

Tønsberg kommune vil innkalle til vaksinasjon med oppfriskningsdose på samme måte som med dose 1. Det betyr at kommunen sender ut innkallinger via Helesnorge.no, med tilbud om vaksine. Vi starter med sykehjemsbeboere (eget opplegg for disse) og innbyggere over 85 år, deretter innbyggere mellom 75-84 og deretter de mellom 65-74 år.

Det er mulig å svare «Ja takk» eller «Nei takk» via linken som kommer fra Helsenorge.no. Innbyggere som ikke svarer på innkallingen, eller ikke har registrert mobiltelefonnummer i Kontakt og reservasjonsregisteret, vil bli kontaktet ved hjelp av brev, der vi ber dem kontakte oss. Vi oppfordrer pårørende til å hjelpe eldre som har vanskeligheter med å bruke Helsenorge.no.

Vaksineringen starter opp i uke 44

Selve vaksinasjonen av denne gruppen vil starte opp i uke 44, og vaksinasjonslokalet er Messehall B. Det er ikke mulig å få oppfriskningsdose ved drop-in tilbudet på Farmandsstredet.

Influensavaksine vs. koronavaksine

FHI anbefaler ikke at influensavaksine og koronavaksine settes samtidig. Det skal gå minst én uke mellom vaksinene.