Setter vaksinering med vaksinen til AstraZeneca på pause

Setter vaksinering med vaksinen til AstraZeneca på pause

Etter at det er kommet mistanke fra Danmark om at det kan forekomme alvorlige bivirkninger som følge av vaksinering med AstraZeneca-vaksinen, er vaksinering med denne vaksinen satt på pause inntil mistankene er blir undersøkt skikkelig.Klikk for stort bilde 

-Vi forholder oss til FHI, og avventer å sette flere doser med vaksinen fra AstraZeneca til vi får nye beskjeder fra dem, forklarer ordfører Anne Rygh Pedersen.

Ingen ting er konkludert

FHI melder at det foreløpig ikke er konkludert at det er sammenheng mellom vaksinasjon og hendelsen i Danmark, men etter et forsiktighetsprinsipp så velger FHI å sette vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen på pause i Norge mens utredningen pågår.

Fortsetter vaksinering med andre vaksiner

Selv om vaksineringen med AstraZeneca settes på pause, fortsetter vaksineringen med Pfizer-vaksinen som kommunen også har fått tildelt.
­- Det eneste vi kan gjøre er å avvente hva FHI kommer frem til. I mellomtiden fortsetter vi vaksineringsprogrammet med vaksinedoser fra de andre vaksineleverandørene vi får tildelt, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.
 

Til toppen